Konya Folkloru arşivi kurulacak

Konya Fikir, Sanat ve Kültür Adamları Derneği’nin olağan genel kurul toplantısı ve yönetim kuruluna seçilen üyeler arasında görev bölümü yapıldı

1998 yılında Seyit Küçükbezirci, Prof. Dr. Saim Sakaoğlu, Prof. Dr. Haşim Karpuz, Dr. Kâmil Uğurlu, Prof. Dr. Yusuf Küçükdağ, Doç. Dr. Caner Arabacı, A. Sefa Odabaşı, Doç. Dr. Tahsin Samur ve Zeki Oğuz’dan oluşan “Kurucular Kurulu” ile Konya’da fikir, sanat, kültür konularında faaliyete başlayan derneğin üyelerini bilim adamları, yazarlar, gazeteciler ve sanatçılar oluşturuyor. Kuruluşundan bu yana geçen 17 yılda; Konya tarihi, sanatı, kültürü konularında yayınlanan yüzden fazla esere imza koyan dernek üyeleri; büyük “Konya Ansiklopedisi”nin hazırlanmasında da önemli katkılarda bulunmuşlardır. Konya’da resmî ve özel kuruluşların yayınladığı dergileri de yazıları ile destekleyen Konya Fikir, Sanat ve Kültür Adamları Derneği; 2014 Haziran’ından beri Koyunoğlu Müzesi ile ortaklaşa, Tarihî Koyunoğlu Konya Evi’nde, cumartesi günleri, Konya tarih, kültür ve sanatı üstüne, seri konferanslar olarak “İkindi Sohbetleri”ni devam ettiriyor.

Konya Fikir, Sanat ve Kültür Adamları Derneği’nin olağan genel kurulunda; Prof. Dr. Saim Sakaoğlu, Feyzi Halıcı, A. Cenap Kendi, Özgen Küçükkoner, Mehmet Ali Uz, Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Prof. Dr. Haşim Karpuz, Prof. Dr. Ali Berat Alptekin, Kâmil Uğurlu, Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Öksüz “Onur Kurulu” üyeliklerine seçildi. Bayram Sarıtaş, Serdar Ceylan ve Mustafa Orhan’dan oluşan “Başkanlık Divanı”nın yönettiği seçim sonucunda oluşan görev bölümü şöyledir: Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Küçükbezirci, İkinci Başkan Doç. Dr. Caner Arabacı, sayman Ahmet Kuş, sekreter İbrahim Dıvarcı; üyeler Fatma Şeref Polat, Dr. Aziz Ayva, Zeki Oğuz. Denetleme kurulu başkan ve üyeleri; Prof. Dr. Saim Sakaoğlu, Prof. Dr. Haşim Karpuz ve Tahsin Kavak. Konya Fikir, Sanat ve Kültür Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Küçükbezirci, “Çalışma dönemimiz içinde, ‘Konya Fikir, Sanat, Kültür Adamları Büyük Ödülü’nü 2015 yılı sonunda düzenleyeceğimiz törenle sunacağız. ‘Konya Folkloru Arşivi’ni kurmak için yoğun çaba harcayacağız; ‘Konya Kitapları Kitaplığı’nın gerekli düzeye ulaştırılması için Konya Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yapacağız” dedi. Başkan Seyit Küçükbezirci, en büyük arzu ve ideallerinin “Konya Folkloru Resimli Büyük Atlası”nı hazırlamak olduğunu; bu projenin gerçekleşmesi için Konyalı büyük kuruluşlarla ilişki kuracaklarını belirtti.

merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri