Konya Filistin için tek yürek

Konya Mevlana Meydanı’nda İsrail’i lanetlemek, Filistin’in özgürleşmesi adına dua etmek ve Filistin halkına destek olmak için büyük Gazze mitingi düzenlendi

İdeolojiler ve farklılıklar bir kenara bırakılarak, Konya Filistin için tek yürek oldu. 3 Ağustos Cumartesi günü Mevlana Meydanı’nda Konya Sivil Toplum Platformu (STK) öncülüğünde büyük Gazze mitingi düzenlendi. Mitinge; Konya Milletvekilleri, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ilçe belediye başkanları, siyasi parti başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda Konyalı katıldı. Miting, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Tahran’da şehit edilen Hamas Lideri İsmail Heniyye’nin hayatının anlatıldığı bir video gösterime sunuldu.

SULTAN SELİM CAMİ MİNARESİNE ÖZGÜR GAZZE YAZILARI

Miting alanına giriş kısmında yoğunluktan dolayı uzun sıra oluştu. Mitinge gelen herkes aramadan geçtikten sonra alana alındı. Gazeteciler bile arandı. Konyalılar tarafından mitingde çeşitli sloganlar atıldı, çeşitli pankartlar hazırlandı. Bazı Konyalıların ise farkındalık oluşturmak adına at ile miting alanına geldiği görüldü. Sultan Selim Camii’nin minaresi ise ‘Özgür Gazze’ yazıları asıldı. Tekbirler getirildi. Miting alanına giremeyen Konyalılar kaldırımlarda da yoğunluk oluşturdu.

YILMAYACAĞIZ MEYDANLARDA TOPLANMAYA DEVAM!

Konya STK Platformu Başkanı Adem Ceylan, dünyanın en zalim Siyonistlerinin 7 Ekim’den beri Gazze'de insan duvarlarına çarpttıklarını söyledi. “300 gündür yapmadıkları adilik kalmadı ama kaybettiler, kaybetmeye devam ediyorlar” diyen Ceylan, “Evet, öldürüyorla ama arzusu şehadet ile taçlanan ölümsüzlük olan insanları ölümün korkutamayacağını, şehitliğin ölümü öldürmek olduğunu bilmiyorlar. Kendi ölülerinin cehennemde, bizim ölülerimizin cennette olacağını, bizim Allah’ın bize olan vadini hak bulduğumuzu bilmiyorlar.

Nasıl Musa kaybetmedi ise, nasıl Yahya kaybetmedi ise, nasıl Zekeriyya kaybetmedi, İbrahim, İsmail kaybetmedi ise nasıl Şeyh Ahmet Yasin, Abdülaziz Rantisi, Yahya Ayaş, İsmail Heniyye kaybetmedi ise Gazzeliler de kaybetmeyecek, O iman ve tevekküle sahip hiç kimse kaybetmeyecek. Evet, hep aynı şeyleri konuşuyoruz. Tekrarlar sıkıcı gelebilir. Ama zulüm aynı zulüm, direniş aynı direniş olduğu sürece aynı şeyleri konuşmaya, aynı sloganları atmaya, aynı meydanlarda toplanmaya devam edeceğiz. Yılmayacağız, bıkmayacağız. Hayatın iman ve cihat olduğunu biliyoruz. Cihadın gündemimizden hiç çıkmaması, cihada hazır zihinlerin ve bedenlerin bu aşamalardan geçtiğinin unutulmaması gerekiyor. Nehirden denize özgür Filistin, özgür Aksâ'ya kavuşuncaya kadar, yeryüzünde hiç fitne kalmayıncaya kadar mücadelemiz hep sürecek” şeklinde konuştu.

İSRAİL’İN AKIBETİ DİĞER ZALİMLER GİBİ OLACAK!

Memur-Sen Konya İl Temsilcisi Nazif Karlıer ise şunları dile getirdi: “Bütün dünya bilsin ki; İsrail bizim için devlet değil terör örgütüdür. İsrail, bizim için emperyalizmin tetikçisi, yağmacı gasp çetesidir. İsrail, yalanın, alçaklığın, namussuzluğun örgütlü biçimidir. Bunlar Firavunun zalimliği, Nemrudun kibri, Haman’ın azgınlığını miras alanlardır. Bunlar İbrahim’in Musa’nın, İsa’nın ilahına savaş açanlardır. Biz, onları çok iyi biliyoruz. Savunmasızları, çocukları, kadınları, ihtiyarları, masumları katlederler. Onlar ancak, hastaneleri ibadethaneleri bombalarlar! Onlar sanıyor ki akıttıkları kan yanlarına kalacak. Sanıyorlar ki bu zulüm devranı böyle sürüp gidecek. And olsun yanılıyorlar. Akıbetleri diğer tüm zalimler gibi olacak. And olsun biz bu hesabı kapatmayacağız. Bebek katili vahşiler, soykırımcı Siyonistler, işbirlikçi Emperyalistler döktükleri kanda boğulmadıkça durmayacağız! Asla susmayacağız! Filistin toprakları Filistin halkınındır. 139 ülkenin tanıdığı, başkenti Kudüs olan Filistin devletinden defolup gitmelidir. Ey katil İsrail, ey soykırımcı ABD, ey soykırımın işbirlikçileri mazlumun ahı sonunuz olacak. İşlediğiniz suçlar yakanıza yapışacak. Alçaklığınız adınızın başına yazılacak. Bin yıl da geçse soykırımla anılacaksınız. Tutuşturduğunuz zulüm yangında kavrulacaksınız. Siz de, yardakçılarınız da yenileceksiniz. Direniş kazanacak, insanlık kazanacak. Bizler Konya’dan bütün uluslararası topluma, dünyanın vicdanı kararmamış liderlerine sesleniyoruz; Soykırımın durdurulması, bu vahşete ‘dur’ denilmesi için daha ne kadar çok kurban verilmesi gerekiyor? Susmak vahşetin ortağı olmaktır. Gazze’de yaşanan soykırım bir an önce durdurulmalıdır. Derhal ateşkes sağlanmalı, ilaç ve gıda başta olmak üzere; insani yardımın acilen önü açılmalıdır. ABD ve diğer ülkelerin soykırıma silah desteği durdurulmalıdır. Ve buradan insanlığın vicdanına sesleniyoruz; soykırımın durdurulması için bütün insanlık ayağa kalkmalı, meydanlar sokaklar caddeler ‘Özgür Filistin’ sloganlarıyla inletilmeli, liderlere baskı yapılmalıdır. Ve yine buradan İslam ülkelerine sesleniyoruz; gün; zulme, Siyonizme, Emperyalizme karşı bir olma, vahdet şuuruyla bir araya gelme, insanlığın sesini yükseltme, mazlumlara masumlara sahip çıkma günüdür.” Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da Filistin’in yiğit evladı, büyük komutan Haniye’nin, örnek bir hayat yaşadığını ve rabbine kavuştuğunu hatırlattı. Heniyye’nin şehit olmadan önce de dünya Müslümanlarını meydanlarda buluşturmayı başardığını belirten Altay, “Dün ben de sizleri temsilen Katar’ın başkenti Doha’da Şehit İsmail Haniye’nin cenaze namazına katıldım. Allah onun da Gazze’deki tüm şehitlerin de şehadetini kabul etsin. Bize düşen onun mirasına sahip çıkmaktır. Konya olarak her zaman onun davasına sahip çıkacağımızı ve en kısa sürede alacağımız kararla ismini Konya’da sonsuza kadar yaşatacağımızı belirtmek istiyorum” dedi.

TÜM DÜNYA SUSSA DA BİZ SUSMAYACAĞIZ

Başkan Altay, bir de şunları ifade etti: “Eli kanlı İsrail, Gazze’de insanlık suçu işliyor. Savaş hukukunu hiçe sayıyor. Yüzyılın en lanetli figürü olan Hitler'i gölgede bırakacak bir barbarlık sergiliyor. Dünyanın en büyük imha kampına dönüşen Gazze’de evlatlarını toprağa veren anne babaların feryadı, arşı titretiyor. Öksüz ve yetimlerin gözyaşları, insanlığın kalbinde derin yara bırakıyor. Ama İsrail, kana doymuyor. Her gün başka bir alçaklık yaparak savaşı bölgeye yaymaya çalışıyor. Haniye’yi şehit ederek Filistin’i haklı davasında durduracağını sanıyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a dil uzatarak Türkiye’yi sindireceğini sanıyor. Bilmiyor ki; ne kadar öldürürseniz öldürün, Filistin halkının yürüyüşünü asla durduramayacaksınız. Şehit Haniye’nin de, Şeyh Ahmet Yasin’in de, Abdülaziz El Rantisi’nin de intikamını elbet bir gün alacağız. Ben buradan bu vahşete sessiz kalan sözde medeni devletlere de seslenmek istiyorum; Bebeklere ölüm yağdıran alçak İsrail’i derhal durdurun. Bu insanlık suçunun en büyük ortağı sizsiniz. Bebekler öldürülürken sustunuz. Hastaneler bombalanırken sustunuz. Okullar, camiler, acil yardım konvoyları vurulurken sustunuz. İşlenen bu katliamlardan siz de sorumlusunuz. Ama biz… Tüm dünya sussa, susmayacağız. Herkes dursa biz durmayacağız. Filistin halkının sesi olmaya devam edeceğiz. Mescid-i Aksa özgür olana dek kıyamda olacağız. Bugün belki sizin gibi güçlü değiliz ama elbet bir gün bu düzen değişecek ve bunun da hesabını vereceksiniz. Bu düşüncelerle Konya’mızın kalbi Mevlana Meydanı’ndan imanıyla zalimlere diz çöktüren Kudüs’ün kahramanlarınaselamlarımı yolluyorum. Rabbim zafer nasip etsin.”

EMRE ÖZGÜL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri