Konya Fenni Fırın projesiyle ucuz ekmek satılacaktı! Proje hangi aşamada?

Konya'da uygun fiyata ekmek satmak maksadıyla ekmek fabrikası kurulacaktı. Söz konusu fabrikanın akıbetini Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam sordu.

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Saydam, vatandaşın bütün kavgasının ekmek olduğunu söyledi.

Konya'da şu anda ekmeğin 4 TL olduğunu belirten Saydam,  “Geçenlerde bir arkadaşım birisi için yardım istedi. Kalabalık bir aile ki günlük 12 ekmek alıyorlarmış. Günlük sadece ekmek parası 50 lira. Belediyemiz fırın yapıp ucuz ekmek satacaktı. Daha ihalesini yapamamış. Neresini düzelteyim bilmiyorum ki? Umut satıyorlar. Arkası boş” dedi.

Paylaşımında “Bundan 30 sene önce; o günkü imkanlarla çok kısa sürede yapılıp vatandaşın emrine sunulan hizmetler sanki hiç yapılmamış, hiç duyulmamış, yeni bir şey edasıyla vatandaşa sunuluyor. Yaptıklarımızı yıktılar” diyen Saydam, ayrıca şunları belirtti: “ Ki biz bunu o günkü iktidarın ekonomi politikaları altında vatandaşımız ezilmesin diye yerel olarak çözüm olsun diye yapmıştık. Şimdi senin vazifen (onu bile yapamıyorsun) fırın yapmak mı?

20 yıllık iktidar, vatandaşın sofrasındaki ekmeği çoğaltmak yerine var olanı da aldınız. Bu mu gelinen nokta? Bu işin ekmek kısmı.  Bir de yapamayacağınız şeylerle ne diye vatandaşa umut pompalıyorsunuz? Altı üstü bir ekmek fırını 3 sefer ihale yapmak, iptal etmek de neyin nesi? Vatandaşa vereceğiniz ucuz ekmek için bile rantsal bir kavga var herhalde. Yazık.  Verilen sözlerin yerine getirilmemesi de ayrı bir problem? Mevlana Çarşısının yıkılıp yerine yapılan işyerleri 2021 yılı Eylül gibi teslim edilecekti. 2022'nin Kasımına  geldik. Hâlâ sürüyor. Metro kaç yıl oldu. Ortada 4 konteyner var. Banliyö dediler. Duruyor.  Çevre Yolu bekliyor. Sarayönü-Ladik geçişine viyadük sözleri var. Hiç bir çalışma yok. Haftada bir kaza oluyor. İşlek bir yol trafik aksıyor. Bunlar kısaca aklıma gelenler. Vatandaşımız artık bu işe bir el atması gerekiyor. Bu kadar tolerans yeterli. Bu kadar aldanma yeterli.”

MESUT TURAN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (11)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri