Konya enerji üssü olacak

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, Konya'nın ilçelerinde yeni kömür rezervlerinin bulunduğu belirterek, "Konya yeni projelerle bölgenin enerji üssü olacak" dedi

Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Konya Milletvekili Mustafa Akış, AK Parti Konya İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Konya ve ülke gündemini değerlendiren Akış’a AK Parti Konya İl Başkan Yardımcıları Mustafa Erkuş ve Beyazidi Bestami İnan da eşlik etti. Konuşmasına Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Konya'ya yaptığı yatırımlar ve yapılacak projeler hakkında bilgi veren Akış, "2012’de Konya yatırımları için 28 Milyon 543 bin TL para ayırdı. Buna göre; Konya Merkez’de bin yatak kapasiteli öğrenci yurdu, Kadınhanı’nda 500 yatak kapasiteli öğrenci yurdu, Ereğli’de 500 yatak kapasiteli öğrenci yurdu, Cihanbeyli’de 300 yatak kapasiteli öğrenci yurdu, Akşehir’de 500 yatak kapasiteli öğrenci yurdu, Ilgın’da 300 yatak kapasiteli öğrenci yurdu, Akören’de 300 yatak kapasiteli öğrenci yurdu, Kulu’da 300 yatak kapasiteli öğrenci yurdu ve Hadim’de de yine 300 yatak kapasiteli öğrenci yurdu yapılacak" dedi.

YENİ KÖMER YATAKLARI BULUNDU

Konuşmasında Çumra’da 150 milyon ton kömür rezervi bulunduğunun müjdesini de veren Akış, şunları söyledi: "Türkiye, kendi kömür sahalarını son 6 yılda yüzde 74 artırdı ve yeni kömür sahaları buldu. Mesela Çumra’da 150 milyon ton kömür rezervi bulundu. Bu rezerv ruhsatlandırıldı. Amacımız ve hedefimiz enerji üretimimizi kömüre ve tabii ki nükleer enerjiye dayalı hale getirmek. Yine Karapınar’daki rezerv, Türkiye’nin en önemli kömür rezervlerinden birisi. 1,835 milyar ton bir kömür rezervi, şu an ruhsatlandırılmış ve Elektrik Üretim A.Ş’ye devredilmiş durumda. Konya aynı zamanda bir enerji üssü olacak. Çünkü Karapınar'daki kömür rezervinden elde edilecek elektrik gücü 5 bin megavat. Türkiye'de şu anda kömürden elde edilen kurulu elektrik gücü 8 bin 700 megavat. Yani bugüne kadar Türkiye kömürden elde edilen enerji kadar neredeyse Karapınar'da elektrik üretme imkanı var. Karapınar güneş enerjisiyle elektrik üretiminde dünyanın en önemli noktalarından bir tanesi. Bununla ilgili proje çalışmaları devam ediyor. Bizler siyaset olarak üzerimize düşeni yapacağız. Konyalı iş adamları da üzerine düşeni yapacak ve Konya'nın enerji üssü haline gelmesi için yapılan çalışmalar da yerlerini alacaklar."

137 ÜLKEDE 12 YILLIK EĞİTİM VAR

Dünyanın 137 ülkesinde 12 yıllık kademeli eğitim sisteminin uygulandığını hatırlatan Akış, muhalefet tarafından yapılan eleştirilere de tepki gösterdi. Dünya genelinde hayat boyu öğrenme anlayışının hakim olduğunu ifade eden Akış, "Bizlerin amacı da bu sistemi Türkiye’ye uygulamak. Bu bağlamda 4+4+4 Eğitim Sistemi’ni komisyonda görüştük. Sistem kesintisiz değil kademelidir. İlk 4 yıl ilkokul. Bu dönemde çevre bilinci oluşturma ve hayata hazırlanma ve başlama ile ilgili bilgiler alacaklar. İkinci dört yılı çok önemsiyoruz. Bu dönem tamamen bilgiye ulaşma ve bu bilgiyi etkili bir biçimde kullanmaya dayalı olacak. 3. Dört yıl ise yine bilgi alma ve daha çok yükseköğretime zemin hazırlama amaçlı olacak. 8 yıllık Eğitim Sistemi’nde direten muhalefeti anlamıyorum. 8 yıllık eğitim sisteminin hangi şartlarda çıktığını biliyorsunuz. Baskıcı ve zulüm devri, karanlık bir dönem olan 28 Şubat’ın ürünü olan bu sistem, öğrencilerimize ve ülkemize zarar vermekten başka bir şey yapmadı. Şunu da hemen belirteyim ki 197 dünya ülkesinde 8 yıllık kesintisiz eğitimi uygulayan tek ülke İrlanda’dır. 137 ülkede şu an 12 yıllık kademeli eğitim sistemi uygulanıyor. CHP, komisyonda gerginlik çıkardı, kaos ortamı yaratmaya ve kürsüleri işgale kadar gitti. Ama bizler buna engel olmak için demokratik haklarımız çerçevesinde engel olmaya çalıştık. Bizleri konuşturmadılar dediler ama en çok onlar konuştu. Hatta eğitim komisyonunda hayvancılıktan bahseden bile oldu. Bizler tüm sağduyumuzla buna da saygı gösterdik.”

HABER MERKEZİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri