Konya, en fazla traktör bulunan 2. il

Traktörlerin, ehliyetsiz sürücüler veya küçük yaştaki çocuklarca kullanılması, römorklarda stop lambası ya da reflektör olmaması, dengesiz ve aşırı yükleme ile römorkta insan taşınmasının, trafik kazalarına neden olduğu bildirildi.
Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği Başkanı İhsan Memiş, trafik kazalarının Türkiye için önemli bir problem olduğunu, kazaların önemli nedenlerinden birisinin de traktörler olduğunu kaydetti.
Türkiye'de traktör sayısının 1 milyon 368 bin olduğunu kaydeden Memiş, ''En fazla traktör bulunan illerimiz ise 66 bin 481 adetle Manisa, 62 bin 116 adetle Konya, 51 bin 34 adetle Bursa, 49 bin 23 adetle Balıkesir ve 47 bin 915 adetle İzmir'' dedi. Traktör için geçerli olan ''F'' tipi ehliyete sahip sürücü sayısının ise yaklaşık 400 bin olduğunu belirten Memiş, bazı traktörlerin ve çoğunlukla da takılı olan römorkların stop lambaları ve reflektörleri olmadığından, özellikle geceleri çok tehlikeli hale geldiklerini vurgulayarak, yaşanan olumsuzlukların en aza inmesi için, her ilde profesyonel ekiplerin traktör sürücülerine yılda bir kez de olsa eğitim vermesi gerektiğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri