Konya emanete sahip çıkmalıdır

Konya'da 2011 Nisan'ında doğan Uluslararası Çocuk Olimpiyatları'nın ikincisinin düzenlenmesi konusu merak konusu oldu
Bazı Federasyonların faaliyet takvimlerinde de yer aldığı öğrenilen 2. Konya Rumi Çocuk Olimpiyatlarıyla ilgili açıklama yapan, oyunların proje direktörü Ömer Altay, organizasyona yönelik çalışmaların bir an önce başlatılması gerektiğini savundu. Altay, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. "Konya, GSİM ve TSYD ile yola çıkarak bu yıl başlattığımız Çocuk Olimpiyatı’nın ikincisini, 2012 Nisan’ında daha mükemmel yapmaya layık ve Büyükşehir Belediyesi buna muktedirdir" diyen Altay, ilgililere de teşekkür etti. Hoşgörünün başkenti Konya’da, tarihinin en anlamlı organizasyonu olan Uluslararası Çocuk Olimpiyatının Rumi Çocuk oyunları adıyla 2011 Nisan’ında başlatıldığını dile getiren Altay,  Çocuk oyunlarıyla Konya’nın olimpik şehir olduğunu da belirtti ve açıklamasını şöyle sürdürdü. 
“Dünya’nın 20 ayrı ülkesinden çocuk sporcuları Konya’da buluşturduk. Ben 35 yıllık rüyamı gerçekleştirirken, Konya’mız Dünya Çocuk Olimpiyatı’nın doğum yeri oldu. 23 Nisan törenlerini, Konya çocukları yine tarihte ilk kez yabancı ülkelerden gelen çocuk sporcularla bir arada kutladı. Yüce önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e ve tüm Konya’ya armağan olsun.”
Çocuk oyunlarını, Konya 2011’i elbirliğiyle başardıklarını söyleyen Altay, “Dünya Çocuk Olimpiyatları Konya’mızda doğdu, ikinci etap yarışmaları da, yine GSGM’nin katkılarıyla Konya’nın izini sürerek Ankara’da sahnelendi. Hazreti Mevlana’nın, ‘Bir mum, başka mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez’ dediği gibi, Konya’mız ışığın kaynağı, lokomotifi oldu. Ankara’da takipçimiz oldu” şeklinde konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın spor kökenli, olimpiyata ve çocuk sporu olgusuna büyük önem verdiğini, gelinen noktada, Konya’nın 2012 Nisan’ında daha görkemli bir Uluslararası Çocuk Olimpiyatı düzenleyebileceğini savunan Gazeteci Ömer Altay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ın oyunlar için gerekli desteği vereceklerine inandığını da dile getirerek kendilerine teşekkür etti. 
“Artık, bizim geçen yıl işi başlatırken yaptığımız gibi Ankara’dan bütçe taşımamıza gerek kalmadı. Konya, Büyükşehir ve bu uluslararası organizasyonun ikincisini, kendi dinamikleri ile yapmaya muktedirdir” diyen  Altay açıklamasını şöyle tamamladı. 
“Konya sporuna hizmet aşkıyla kollarını sıvayan İl Müdürü Ömer Ersöz, bu yönde harekete geçmek için yeşil ışığın yanmasını bekliyor. Konya, 23 Nisan 2012’de büyük ses getirecek Çocuk Olimpiyatları organizasyonu için, komisyon oluşturup çalışmaları bir an önce başlatmalıdır. Diğer şehirlerde yapılabilecek başka organizasyonlar Konya’ya güç verecek, eşlik edecek ve doğru yolda olduğumuzu teyit edecektir. Konya, Dünya Çocuk Olimpiyatı’nın ikincisini  2012 Nisan’ında düzenleyip bu emanete sahip çıkmalıdır. Aksi takdirde, Konya Spor tarihinde bunun vebalini taşırlar.”
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri