Konya eksi 14'ü gördü

Konya’da kar yağışının ardından dondurucu soğuk etkili oluyor.

Konya’da kar yağışının ardından dondurucu soğuk etkili oluyor. Beyaz bereket mutluluğu yaşanan şehirde dün gece sıfırın altında 14,5 derece sıcaklık ölçüldü. Bir ilçede ise kar kalınlığı tam 80 santimetreye ulaştı. 

Türkiye’nin tahıl ambarı Konya’da en çok üreticileri etkileyen kuraklık, geride bıraktığımız yıl büyük zorluklar yaşattı.  Aralık ayının son günlerinde etkili olan yağışlar yüzleri güldürdü, Konya Ovası'nda bereket sevinci yaşandı. Konya, son bir haftadır yağışlı havanın etkisi altında. Kent merkezinde yağmur, ilçelerin bir çoğunda ise kuvvetli kar yağışı görülüyor. 

80 SANTİMETRE KAR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya’daki istasyonlarında kar kalınlıklarını ölçtü. Son verilere göre; Konya’nın Bozkır İlçesindeki Sorkun Yaylasında kar kalınlığı 80 santimetreye ulaşmış durumda. İkinci sırada 40 santimetreyle Derbent Aladağ, üçüncü sırada ise 37 santimetreyle Meram Güneydere Mahallesi geldi. 

KONYA DÜN GECE DONDU

Şehirde, kar yağışı sonrasında ise dondurucu soğuk hakim. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre Konya’da bu gece en düşük sıcaklık sıfırın altında 14,5 dereceyle Konya Meram Kent Ormanı’nda ölçüldü. -13,9 dereceyle Derbent Aladağ ikinci, -13,5 dereceyle de Meram İnlice Mahallesi üçüncü sırada yer aldı. 




 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri