Konya Ekonomi Ödülleri 2011 sahiplerini buldu

KTO, KSO, KTB ve Konya Vergi Dairesi Başkanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği ''Konya Ekonomi Ödülleri 2011'', törenle sahiplerini buldu
Konya Ticaret Odası (KTO), Konya Sanayi Odası (KSO), Konya Ticaret Borsası (KTB) ve Konya Vergi Dairesi Başkanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği ''Konya Ekonomi Ödülleri 2011'', törenle sahiplerini buldu.
     Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Rixos Konya Otel'deki törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 2023 vizyonuna dikkati çekerek, bu vizyonun her yıl yüzde 5'lik büyümeyle yakalanmasının neredeyse imkansız gibi göründüğünü, bu nedenle kullanılmayan kaynakların da harekete geçirilmesi gerektiğini söyledi.
     Her il, ilçe, belde ve köyün bu hedef doğrultusunda kendi pozisyonunu yeniden belirlemek zorunda olduğunu vurgulayan Doğan, şunları kaydetti:
     ''Biz Konya olarak seferberlik ruhuyla kaynaklarımızı harekete geçirmeye çalışıyoruz. 'Kullanmadığımız kaynaklar neler, elimizde neler var-' diye düşünmeye çalışıyoruz. Bunları yaparken Türkiye'nin bu büyük hedefine nasıl omuz vereceğimizi düşünüyoruz. Türkiye'de tarımın büyüklüğü yüzde 8 iken Konya'da yüzde 20. Bu yüzden tarım, Konya için önemli. Bu nedenle tarım için yapılanlar Konya ekonomisi için belirleyici olacak.''
     Konya'da tarımın önemine dikkati çeken Doğan, hedeflerinin 1 milyon hektarlık alanda basınçlı sulamayı gerçekleştirmek olduğunu, bu anlamda DSİ'nin başarılı projelerini ilgiyle takip ettiklerini aktardı.
     KTO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk de Türkiye'nin, bölgesinde büyük değişikliklerin yaşandığı bir dönemde, 2023 vizyonunu ortaya koyabildiğini söyledi.
     2023 hedefinin kendilerini kamçıladığını dile getiren Öztürk, ''Konyalı iş adamları olarak ülkemiz bu hedefe ilerlerken, biz 2023'de nerede olacağımızı planlıyoruz. Bizim en büyük sermayemiz sizsiniz'' dedi.
     KSO Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil ise Konya'dan 168 ülkeye ihracat gerçekleştirildiğini belirterek, şehrin uluslararası sivil bir havaalanına ihtiyacının her geçen gün arttığını vurguladı.
     Konya'nın her türlü talebini ilgili kurumlara ilettiklerini anlatan Büyükhelvacıgil, sektörde lider firmaların bulunduğu şehrin, uluslararası yatırımcıların dikkatini çektiğini bildirdi.
     Konyalı sanayicilerin ve iş adamlarının gayretinin kendilerini mutlu ettiğini belirten Büyükhelvacıgil, ödül alan firmalarla da gurur duyduklarını ifade etti.
     Büyükhelvacıgil, Konya'nın ekonomi mimarlarının başarısının ne kadar alkışlansa az olacağını sözlerine ekledi.
     KTB Başkanı Uğur Kaleli de Türkiye'nin 2023 yılında dünyanın 10. büyük ekonomisi olma hedefinde olduğunu, bu hayalin gerçekleşeceğine inançlarının tam olduğunu vurguladı.
     Konya'nın üretimiyle, sanayisiyle, ihracatıyla özel ekonomi bölgelerinin lokomotifi olacağını kaydeden Kaleli, Mavi Tünel ve Hızlı Tren gibi projelerin Konya için önemli olduğunu dile getirerek, bu projelerde emeği geçenlere teşekkür etti.
     Törene, AK Parti Konya Milletvekilleri, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Vergi Dairesi Başkanı Sıtkı Aksöz, sanayici ve iş adamları katıldı.
     Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından firmalara ödülleri verildi.
     Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hava muhalefeti nedeniyle programa katılamadı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri