Konya Eğitim ve Araştırma birinci oldu

Konya sağlık hizmetlerinde çıta yükseliyor. Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’na bağlı Teşhis İlişkili Grup (TİG) Daire Başkanlığı tarafından yapılan değerlendirmelerin ardından 2016 Haziran ayı sonuçları açıklandı.

Açıklanan sonuçlara göre Türkiye genelinde 89 genel sekreterlik arasında Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği 4. sırada yer aldı. Geçtiğimiz ay olduğu gibi Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi 690 kamu hastanesi arasında yine 1. sırada yer almayı başardı. Bursa, İstanbul ve Ankara’dan sonra 4. Sırada yer alan Konya Genel Sekreterliği’nin Ankara 1. Bölge ile farkı kapattığı ve ilk 3’e girmek için çaba sarf ettiği öğrenildi.

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz, “Göreve başladığımız gün kendimize hedef olarak belirlediğimiz projeleri tek tek yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Konya olarak sadece kendi ilimize değil, Türkiye sağlığına katkı sağlama hedefine ulaşmak için tüm hastanelerimizle birlikte var gücümüzle çalışıyor ve bu çalışmaların meyvelerini topluyoruz” dedi.

Sağlık hizmetlerinin nitelikli sunulabilmesi için hastanelerin yerine getirmesi gereken kriterlerin incelenmesi ile oluşan TİG değerlendirmesinin son derece önemli olduğunu ifade eden Darılmaz, “Hastanelerimizde verilen sağlık hizmetinin nitelik ve kalite açısından en üst seviyeye çıkması için ileri teknolojiyi hastanelerimizde uzman kadrolarımız ile buluşturarak her geçen gün hizmet çıtamızı yükseltmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Prof. Dr. Mehmet Koç ve yeni ekibi ile birlikte kısa sayılabilecek bir dönemde önemli hizmetlere imza attığını da vurgulayan Darılmaz, “Genel Sekreterliğimizin yapılan son sıralamada yakalamış olduğu başarıda emeği olan başta Prof. Dr. Mehmet Koç hocamıza, idarecilerimize ve tüm hastane çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri