Konya duyarlılığını gösteriyor

Doğu Afrika'da yaşanan insanlık dramına Konya duyarlılığını gösterdiğini belirten Şükrü Özbuğday, Konyalı insanlar açlık ve susuzluktan ölen insanlara yardım ellerini hızlı bir şekilde uzattığını söyl

Doğu Afrika'da yaşanan insanlık dramına Konya duyarlılığını gösterdiğini belirten Şükrü Özbuğday, Konyalı insanlar açlık ve susuzluktan ölen insanlara yardım ellerini hızlı bir şekilde uzattığını söyledi

Beyşehirliler Demir Çelik A.Ş ikinci kez, iki TIR gıda dolusu yardımını Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla Somali'ye gönderdi. Büsan Sanayi'nde bulunan Beyşehirliler Demir Çelik A.Ş önünden hareket eden 49 tonluk gıda yüklü iki TIRın gönderilmesine, İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, Beyşehirliler Demir Çelik A.Ş sahibi işadamları Yaşar, Ali ve Hasan Yapıcı kardeşler, Kimse Yok Mu Derneği Konya Şube Müdürü Hasan Aşçı ve yönetim kurulu üyeleri ile Beyşehirliler Demir Çelik A.Ş çalışanları katıldı. İl Müftüsü Şükrü Özbuğday'ın duasıyla yola çıkan gıda yüklü 49 tonluk iki TIR, Mersin Limanı'ndan gemilerle Somali'ye ulaştırılacak.

'KONYALI YARDIMLARINI HIZLI VE BOLCA YAPIYOR'

Açlık ve susuzlukla mücadele eden Doğu Afrika ülkelerine Türkiye'nin ve Konya'nın duyarlılığını gösterdiğini belirten İl Müftüsü Özbuğday, "Doğu Afrika'da yaşanan insanlık dramına ülkemiz duyarsız kalmadı. Dünyada hemen yardımları ülkemizin insanı ulaştırdı. Ülkemizin içinde Konya duyarlılığını göstererek insanı yardımlarını hızlı ve bolca yapıyor. Bizler komşusu açken kendi tok yatan insanlar olmadığımızı Somali'ye yardımda da gösteriyoruz. Şehrimizde sivil toplum kuruluşlarımız, odalarımız, işadamlarımız, kamu kurumu ve tüm insanlar ellerinden geldiğince yardım yapmaya devam ediyorlar. Bu çok güzel bir tablo. İnşallah yardımlarımız en hızlı şekilde muhtaç insanlara ulaşır" diye konuştu.

KONYA'DAN GIDA YÜKLÜ 33 TIR DOĞU AFRİKA'YA GÖNDERİLDİ

Konya'dan Doğu Afrika ülkelerine şu ana kadar gıda yüklü 33 TIR gönderildiğini belirten Kimse Yok Mu Derneği Konya Şube Müdürü Hasan Aşçı da, Doğu Afrika ülkelerine Konya'dan gıda yüklü 42 TIR yardım göndermeyi amaçladıklarını söyledi. Şu ana kadar Doğu Afrika ülkelerine Kimse Yok Mu olarak Konya'dan 750 ton malzeme gönderildiğini de anımsatan Aşçı, "Konyalı insanlarımız Ramazan ayında açlık ve susuzluktan hayatını kaybeden insanlara yardım ellerini uzattılar. Bu gönderdiğimiz yardımlar Somali ve diğer ülkelerde yaşanan açlık ve susuzluk için tam çözüm değil ama bu yardımlar onların yaşama tutunmalarını sağlayacaktır. Konyalı insanlar yardımlarını esirgemeden kardeşlerine gönderiyorlar. Bilhassa Ramazan ayının olması insanlarımızın yardımda daha cömert olmasını sağlıyor. Derneğimizin Konya ayağı olarak yardımlarımızın çok iyi. Biz yardımlarımıza devam edeceğiz. Hedefimiz olan gıda yüklü 42 TIR yardıma ulaşacağımızı düşünüyorum" dedi.

'TÜRKİYE İNSANLIK DRAMINA YARDIMDA TARİH YAZIYOR'

Türkiye'nin Doğu Afrika'da yaşanan insanlık dramına yaptığı yardımda tarih yazdığını da dile getiren Hasan Aşçı, ülke insanı yaptığı yardımlarla dünyaya örnek olduğunu belirterek, "Derneğimiz de yardım yapmada seferber oldu. Derneğimiz Somali'ye 16 sağlık ekibi ve 2 bin ton sağlık malzemesiyle sağlık alanında hizmet veriyor. 4 aşevinde günlük 80 bin kişiye günde iki öğün sıcak yemek yemelerini sağlıyor. Günlük 88 adet küçükbaş hayvan kesilerek et dağıtımı yapılıyor. Şu an derneğimiz Doğu Afrika ülkelerinin değişik bölgelerinde 200 su kuyusu açmaktadır. Yapılan gıda yardımlarının ne boyuta geldi bilinmiyor. Önceki gün 3 bin 700 tonluk gıda yüklü gemimiz hareket etti. Yardımlarımız sadece Somali ile de sınırlı değil Etiyopya gibi diğer Doğu Afrika ülkelerinin hepsine yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Yardımlarını esirgemeyen Konyalı ve tüm ülkemizin kadirşinas insanlarını en içten dileklerimle teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

'YAŞANAN DRAMA KİMSE SESSİZ KALMAMALI'

Beyşehirliler Demir Çelik A.Ş olarak Doğu Afrika'da yaşanan insanlık dramına sessiz kalmamak için ikinci insanı yardımlarını iki TIR dolusu gıda yardımı olarak yaptıklarını vurgulayan Beyşehirliler Demir Çelik A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Yapıcı ise, yaptıkları TIR dolusu gıda yardımının içinde temel gıda ürünlerinin bulunduğunu söyledi. Dünyanın neresinde olursa olsun muhtaç insanlara yardım elinin uzatılması gerektiğini de ifade eden Yaşar Yapıcı, "İhtiyaç sahibi insanlara elimizin geldiğinde yardım göndermeliyiz. Şirketimiz bugün itibariyle Türkiye'nin farklı yerlerinde bulunan 700'e yakın Kur'an kursu vakıf öğrencilerine yardım yapmaktadır. Doğu Afrika'da yaşanan açlık ve susuzluğa gücünün yettiğinde yardımlarını ulaştırmaktadır. Bundan sonrada Beyşehirliler Demir Çelik A.Ş olarak yardımlarımız devam edecektir" dedi.

MUSTAFA AKÇA

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ramazan Haberleri