Konya Dünya Haller Birliğine üye oldu

Konya Büyükşehir Belediyesi Sebze ve Meyve Hali, dünyada taze sebze ve meyve ticareti konusunda çok önemli bir kuruluş olan Dünya Haller Birliği'ne üye oldu
Konya Büyükşehir Belediyesi Sebze ve Meyve Hali, dünyada taze sebze ve meyve ticareti konusunda çok önemli bir kuruluş olan Dünya Haller Birliği'ne üye oldu.
Dünyada taze sebze ve meyve ticareti konusunda önemli bir kuruluş olan Dünya Haller Birliği'ne Konya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 18.03.2011 tarih ve 118 sayılı kararı gereğince, İstanbul'da gerçekleştirilen 27. Dünya Haller Birliği (WUWM) Kongresi'nde üye olundu.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, dünyadaki sebze-meyve ticareti konusundaki etkin kuruluşların üye olduğu Dünya Haller Birliği'nin. toptan satış ve perakende piyasasında uzmanlaşmanın ve enformasyonun desteklenmesi, geliştirilmesi ile ilgili faaliyetleri yürüten uluslararası bir kuruluş olduğunu söyledi.
Dünya Haller Birliği'nin, toptan satış ve perakende pazarlarının geliştirilmesine katkı sağlamasının yanı sıra, hallerin iyileştirilmesi, organizasyonu ve yönetimine ilişkin uluslararası fikir alışverişi olanağı sunduğunu da kaydeden Başkan Akyürek, Konya'daki sebze-meyve hallerinin de artık dünya hallerindeki gelişmeleri takip ederek tecrübe paylaşımı sağlayacağını kaydetti. Birliğe üye olan hallerin karşılıklı ticari fırsatları gıda tedarik zinciri lehine geliştirmeyi amaçladığını vurgulayan Başkan Akyürek, vatandaşlara kaliteli, sağlıklı ve ucuz ürün sunumunun birlikte geliştirileceğini ifade etti.
Yeni Sebze ve Meyve Hali projesinin son aşamaya geldiğini kaydeden Başkan Akyürek, üyeliğin hayırlı olmasını diledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri