Konya devletin yanında

Darbe girişiminin ardından devlette başlayan temizlik çalışmalarının titizlikle sürdüğünü belirten Vali Yakup Canbolat, vatana ihanet eden canilere merhamet gösterilmeyeceğini söyledi

Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Recep Çınar, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken, İstihbarat Şefi Kerim Atıcı ve Muhabir Halid Şen, Vali Yakup Canbolat'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Valilik makamında gerçekleşen ziyarette konuşan ve darbe girişimi hakkında değerlendirmelerde bulunan Vali Yakup Canbolat, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlayan temizlik çalışmalarının devam ettiğini, vatana ihanet eden canilere merhamet gösterilmeyeceğini söyledi.

ŞERDEN HAYIR ÇIKTI

Canbolat, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından milli birlik ruhunun oluştuğunu, kırgınlık ve küskünlüklerin bir tarafa bırakıldığını, milletin devletinin yanında durduğunu ve demokrasiye sahip çıktığını ifade etti. Darbe girişiminin yakınlaşmaların yaşanmasına da vesile olduğunu dile getiren Canbolat, şerden hayır çıktığını aktardı. Canbolat, "FETÖ'yü devletten temizleyeceğiz. Devlet olarak bu işi sonuna kadar götüreceğiz. Canilere karış hoşgörülü ve merhametli olmayacağız. Kendi insanını bombalayan ve tankla ezen, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni vuranlara merhamet göstermeyeceğiz. Düşmanların bile savaş zamanında yapmayacağını bu caniler yaptı. Millete ve devlete büyük bir hakaret yaptılar. Yaptıklarının cezasını çekecekler. Bu onların yanına kar kalmayacak" açıklamasında bulundu.

NORMALLEŞME ŞART

Darbenin püskürtüldüğünü, her alanda normalleşmenin gerektiğini vurgulayan Canbolat, "Hızlıca normalleşmek zorundayız. Ekonomimizin sıkıntıya girmemesi için üretimi, alışverişi artırmalıyız. Esnaf ve alışveriş merkezleri indirim yapmalı. Ekonominin sıcak paraya ihtiyacı var" sözlerini kullandı. Darbe girişimi sonrasında Konya basının sağduyulu davrandığını, devletin yanında saf tuttuğunu da dile getiren Canbolat, "Konya basını, şehrin menfaatlerine uygun hareket ediyor. Darbe sonrasında gazeteler ve televizyonlardan tek ses çıktı. Aşırılık yok. Basın devlet kurumlarına karşı da toleranslı davranıyor. Eleştiriler yapıcı, yıkıcı değil. Herkes eleştirilebilir. Ama Konya'daki eleştiriler yıkıcı ve küstürücü değil, yapıcı oluyor" şeklinde konuştu.

TEHLİKE GEÇMEDİ

Ziyarette "Konya Havaalanı neden uzun süre kapalı kaldı" sorusuna da yanıt veren Vali Canbolat, Konya Havaalanı'nın güvenlik nedeniyle uzun süre kapalı kaldığını belirterek, "Konya 3. Hava Jet Üssü'nde emir komuta zinciri dağıldı. Uçuşları durdurduk güvenlik nedeniyle. YAŞ toplantısının ardından üsse yeni paşa atandı. Atamadan 1 hafta sonra havaalanında normalleşme başladı. Tehlike geçmediği, risk oluştuğu için uzun süre kapalı kaldı. İzinsiz askeri uçuşlar yapılmıyor. Sivil havaalanı talebi noktasında ise bize yazılı bir başvuru yok" açıklamasında bulundu. Canbolat, ziyaretten duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

MERHABA ARAPÇA'YA ÖVGÜ

Ziyarette konuşan Genel Yayın Yönetmeni Recep Çınar da, Vali Canbolat'ı Merhaba Gazetesi, Merhaba Arapça Gazetesi ve Merhaba Şehir Dergisi ile Merhabahaber.com isimli internet sitesi hakkında bilgilendirdi. Merhaba'nın köklü bir gazete olduğunu ve şehrin değerlerine sahip çıktığını söyleyen Çınar, Merhaba'nın sürekli doğrunun ve dürüstün yanında yer aldığını kaydetti. Daha sonra Merhaba Arapça'yı inceleyen Vali Canbolat da, gazetenin önemli bir misyon yüklendiğini söyledi. Ziyaret toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

SALİH ACIBADEM merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri