Konya Devlet Tiyatrosu perdelerini bugün açacak

Konya Devlet Tiyatrosu (KDT), Caroline Smith'in yazdığı ''Mutfak Cadıları'' adlı oyunu ile yeni sezonu bugün açacak. KDT Müdürü Tomris Çetinel, KTD'de yaptığı basın toplantısında, tiyatronun yeni sezonda yine güzel oyunlarla seyircilerin karşısına çıkacağ
 
Çetinel, yönetmenliğini Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Serap Sağlar'ın yaptığı ''Mutfak Cadıları'' oyunuyla televizyonda yayımlanan yemek programlarına atıfta bulunacaklarını bildirdi. 
İnteraktif bir oyun sergileyeceklerini ifade eden Çetinel, oyunun iki kamera tarafından çekilip, salonda bulunan LCD televizyon aracılığıyla yayımlanarak, seyircilere stüdyo ortamı yaşatacaklarını kaydetti. 
Çetinel, Konya Develet Tiyatrosunun yaptığı uluslararası festivallerin geri dönüşünü aldığını vurgulayarak, ''Yeni sezonda iki uluslararası turneye çıkacağız. Makedonya Üsküp Tiyatrosu 60. yıl açılışını KDT ile açmak istedi. Makedonya'da ''Gılgameş'' oyununu sergileyeceğiz. Kamerun'daki Uluslararası Çocuk ve Gençlik Festivali'nde ise 'Orkestra' adlı çocuk oyunu ile yer alacağız. Tiyatromuz sadece Konya'ya hizmet vermiyor. Yaptığı işlerle dünyaya hizmet veriyor. Dünya bunun farkında, umarım Konya'da bunun farkına varır'' dedi. 
Konya'da seyirci sayısı olarak sıkıntılarının olmadığını ifade eden Çetinel, sponsor bulmakta zorlandıklarını, Konya gibi uluslararası festivallere ev sahipliği yapan bir şehrin sanayici ve iş adamlarının tiyatroyu görmezden geldiğini söyledi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri