Konya Devlet Tiyatrosu 20.Sanat yılına hazırlanıyor

Konya Devlet Tiyatrosu 2017-2018 tiyatro sezonunda şehirdeki 20.Sanat yılını kutlamaya hazırlanıyor. Tiyatro 'Bit Yeniği' isimli oyunla sezona merhaba diyecek.

Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü Ferdi Dalkılıç, Sanattan Sorumlu Müdür Yardımcısı Yiğit Gümüşada ve İdari Müdür Haydar Arslan bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü Ferdi Dalkılıç, "Bu sene Konya Devlet Tiyatrosu'nun 20. yılı. Bu münasebetle birtakım yenilikler planlıyoruz. Bunların başında sezonda sahnelediğimiz oyun sayısını 2 oyun daha artırarak toplam 6 oyuna ulaşacağız. 5 büyük oyun bir de çocuk oyunu olacak. Eğer başarabilirsek sezon sonunda 6 yeni oyunu Konya seyircisi ile buluşturacağız. Bu oyunlardan ilki Sezona Georges Feydeau'nun yazdığı, Nisa Serezli’nin çevirisini yaptığı ve Emre Basalak’ın yönetmenliğini üstlendiği 'Bit Yeniği'." Oyunun yanlış anlaşılmalar üzerine gelişen komik olaylardan hareket ettiğini ifade eden Dalkılıç, "Seyircimizin keyif alacağı bir komedi ile sezonu açıyoruz. 2. Tur oyunumuz 'Hiç kimsenin öyküsü'. İki kişilik bir psikolojik gerilim. Çocuk oyunumuz 'Elmadaki barış'. Bu oyunun provaları sürüyor. 7 Ekimde prömiyer yapacak. Çocukların psikolojileri, algıları düşünülerek hazırlanmış keyifli bir oyun olacak. Çocuk oyunlarımızı 30 bin civarında bir çocukla buluşturuyoruz. Yine bunu yakalamaya çalışacağız. 20. Sanat yılımızda bu sene 11.'sini düzenleyeceğiz festivalimiz olacak. 20 yıl boyunca bütün idarecilerimizle her sene bir önceki yıldan daha iyi oyunlar için çalıştık. Bunu başardığımızı düşünüyoruz. İlk tur oyunumuz 'Bit Yeniği'ne tüm halkımızı davet ediyoruz. 5 Ekim'de prömiyer var. Sonra 3 hafta boyunca ilk tur oyunuz sergilenecek. Daha sonra, 4 hafta, 'Fatih Bizans düştü' isimli oyunumuz sergilenecek" ifadelerine yer verdi.

FESTİVALE HAZIRLANIYORUZ

Sanattan Sorumlu Müdür Yardımcısı Yiğit Gümüşada da Konya Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Tiyatro Festivali hakkında şu bilgileri verdi: "Bu sezon da 20-30 Nisan tarihleri arasında festivalimizi düzenleyeceğiz. Konya seyircisinin görmek isteyeceği kaliteli tiyatro toplulukları ve oyunları getirmeyi hedefliyoruz. Bunun çalışmasına da başladık. 20. Sanat yılımız nedeniyle bu festivalimizin önemi kat kat artıyor. Bu da bizi heyecanlandırıyor. Ekim ayından itibaren her ay turnelerimiz oluyor. Biz de Konya seyircisini bizim dışımızda çıkan oyunlarla buluşturmaya çalışacağız."

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri