Konya dev tatbikatın merkezi oldu! Bu tarihte başlıyor

Konya dev tatbikata ev sahipliği yapacak. Arap dünyasının gözü kulağı bu tarihte Konya'da olacak.

Konya'da bu yıl 18’incisi gerçekleştirilecek olan Anadolu Kartalı Tatbikatı 2 Mayıs’ta başlıyor. Tatbikata Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri de katılacak. 10 gün boyunca Arap dünyasının gözü kulağı Konya’da olacak.

Dünyanın en stratejik askeri tatbikatlarından biri olan Anadolu Kartalı Tatbikatı’na bu yıl Arap ülkeleri damgasını vuracak. Türkiye ile son yıllarda siyasi ve ekonomik alanda sorunlar yaşayan Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri 10 yıl sonra Konya’da düzenlenecek Anadolu Kartalı Tatbikatı’na katılacak. 10 gün boyunca Arap dünyasının gözü Konya’da olacak. Arap basını da tatbikata şimdiden geniş yer ayırmaya başladı. Tatbikat dolayısıyla Konya’ya Arap dünyasından çok sayıda gazetecinin ve hava fotoğrafçısının da katılması bekleniyor.

10 YIL SONRA KONYA’YA GELİYORLAR

Anadolu Kartalı Tatbikatı bu yıl 2-12 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. Konya’da bulunan 3. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda gerçekleştirilen Anadolu Kartalı Tatbikatı’na bu yıl Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri de katılacak. Arap ülkeleri ile son yıllarda yaşanan bahar havası sadece ekonomik ilişkilere değil siyasi ve askeri ilişkilere de yansımaya başladı. Anadolu Kartalı Tatbikatı bu olumlu gelişmelerin en somut örneklerinden biri oldu. Türk Hava Kuvvetleri’nin en sahipliğindeki organizasyona Azerbaycan SU-25, Pakistan F-16, Katar Eurofighter, Suudi Arabistan F-15SA, Birleşik Arap Emirlikleri F-16 Block 60 ve İngiltere de Eurofighter ile katılıyor. Geçtiğimiz yıllarda Katar’la da siyasi kriz yaşayan Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri Konya semalarında birlikte uçacak.

TATBİKATA BÜYÜK ÖNEM VERİYORLAR

Azerbaycan ve Pakistan Anadolu Kartalı Tatbikatı’nın vazgeçilmezlerinden biri haline geldi. 2019 yılından bu yana tatbikatlara Azerbaycan ve Pakistan Anadolu Kartalı eğitimlerine büyük önem veriyor. Azerbaycan, Pakistan ve Türkiye arasındaki artarak devam eden siyasi ve ekonomik ilişkiler askeri alanda da devam ediyor. Azerbaycan ve Pakistan hava kuvvetleri pilotlarını Konya semalarında eğitim vererek, hava kuvvetlerini güçlendirmeye devam ediyor. Azerbaycan medyası da Konya’daki tatbikatı yoğun katılımla takip ediyor. İngiltere de son yıllarda Eurofighter ile Anadolu Kartalı Tatbikatı’na katılmaya devam ediyor.

YÜZLERCE HAVA FOTOĞRAFÇISI GELECEK

Anadolu Kartalı Tatbikatı’nda bu yıl ayrıca havacılık fotoğrafçıları için özel bir gün de planlandı. Yurt içi ve yurtdışından gelecek fotoğrafçılar üste belirlenen bölgelerde çekim gerçekleştirebilecek. Son yıllarda Avrupa ülkelerinden ve dünyanın farklı ülkelerinden alanında uzman yüzlerce hava fotoğrafçısı Konya’daki tatbikata katılmıştı. Türk Hava Kuvvetleri’nin davetlisi olarak Konya’ya gelecek olan hava fotoğrafçıları için Anadolu Kartalı Tatbikatı’na büyük önem veriyor. Hava fotoğrafçıların Konya’ya gelmesi şehir için de önemli bir turizm faaliyeti haline geldi.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haber Haberleri