Konya dahil 20 kente yoğun kar yağışı müjdesi

Konya ve 20 kente yoğun kar yağışı müjdesi verildi.

Türkiye genelinde hava durumu değişiyor. Konya dahil 20 kente yoğun kar yağışı müjdesi verildi.

Konya'da uzun süredir hava sıcaklığı yüksek seviyelerde seyrediyor. Öyle ki dün hava sıcaklığı Konya'da 20 derece seviyelerinde kayıtlara geçti. Konya için hava sıcaklığının aniden düşeceği haberi geldi. Söz konusu tahminlere göre Konya aniden soğuyacak.

Yapılan son değerlendirmelere göre, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde kuvvetli kar yağışı beklendiği açıklandı. İç Anadolu Bölgesi'nde, 29 Mart Çarşamba günü yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak olan yağışların zamanla Konya, Niğde, Aksaray, Kırşehir, Nevşehir ve Kayseri, Yozgat ve Sivas çevreleri, Ankara'nın ve Kırıkkale'nin güney ilçeleri ile Karaman'ın yüksek kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Özellikle Sivas ve Yozgat'ın yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) bekleniyor.

Konya'da çarşamba günü hava sıcaklığının gece saatlerinde eksi 5 dereceye kadar düşmesi öngörülüyor.

Kar yağışlarına karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğinin altını çizen Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı ve görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzlukların yaşanabileceğini belirtiyor. Sürücülerin mutlaka zincir takımı bulundurmaları, yolda kalmamak için gerekli önlemleri almaları tavsiye ediliyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri