Konya' da Comenius Eğitim projeleri devam ediyor

Avrupa Birliği (AB) Comenius Eğitim Projesi kapsamında Polonya, Letonya ve İsveç’ten geleni öğretmenler Konya'ya geldiler.

Selçuklu Adnan Hadiye Sürmegöz İlköğretim Okulu, proje ortağı ülke öğretmenlerine ev sahipliği yapıyor. AB Comenius Eğitim Projesi kapsamında, “Spor; Avrupa kardeşliğinin köprüsü” projesi çerçevesinde ikinci kez Konya’ya gelen öğretmenler, Türkiye’de olmaktan mutlu olduklarını ifade ettiler.

Milli çocuk oyunlarının paylaşıldığı projede Türk oyunları “Yedi Kiremit” ve “Mendil Kapmaca” oyunları diğer ülke çocukları tarafından beğeni ile uygulandı. Karşılıklı öğretilen oyunların proje ortağı ülke öğrencileri üzerindeki etkilerini dile getiren öğretmenler, oyunlarla ilgili görüşlerini anlatırken Türk oyunlarındaki inceliğini de ifade etmekten geri kalmadılar.
İsveçli öğretmenlerden Fredrik Ekwall, “Yedi kiremit oyununu öğrencilerimiz çok sevdi. Çok popüler oldu okulumuzda. Türk oyunları sadece koşmaktan ibaret olmadığını aynı zamanda aklını iyi kullanmayı da gerektirdiğini söyledi. Percy Persson, öğrencilerime resim çizdirdiğim zaman en çok Türk oyunlarının resimlerini çizdiler ve oyunlarla ilgili düşüncelerini yazdılar.
Letonya’dan gelen Öğretmenler Jolanta Berkolte ve Livia Ambaine de öğrencilerin oyunları beğendiklerini, severek oynadıklarını okullarındaki iş atölyesinde tahtadan Yedi Kiremit için çok güzel tahtalar hazırladıklarını, oyunlar ve Türklerle ilgili duygusal bağ oluştuğunu söylediler. Polonyalı öğretmenler Stanislaw Pachulski, Karol Mazuro, Alicya Bartczak, Türk oyunlarıyla ilgili olarak öğrencilerinin oyunlarını çok sevdiklerini, oyunlarla Türkiye’ye karşı bir ilgi oluştuğunu söylediler. Türk Milletinin konukseverliğini, arkadaş canlısı oluşunu, sıcakkanlı yapısını, engel koymadan iletişim kurmalarını dile getirirken “sanki yıllardır birlikteymişiz gibi” bir güzelliği yaşadıklarını ifade ettiler.
Selçuklu Adnan Hadiye Sürmegöz İlköğretim Okulu Müdürü Hacı İbrahim Günden, misafirleri en güzel şekilde ağırladıklarını, ülkemizi temsil etme adına sorumluluklarının farkında olarak Konya’yı ve kültürümüzü tanıtma gayreti içinde program hazırladıklarını, söyledi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri