Konya çöl sıcaklarıyla kavrulacak! Bu tarihlerde dışarı çıkmayın

Türkiye genelinde sıcak hava dalgası etkisini göstermeye başladı. Konya'da çöl sıcakları etkili olacak. Bu tarihlerde dışarı çıkılmaması tavsiye edildi.

Türkiye genelinde son yıllarda hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Eskiden sadece denize kıyısı olan illerde aşırı sıcaklar görülürken şimdilerde serin olarak bilinen illerde bile rekor sıcaklıklar ölçülüyor. Daha önce hava sıcaklıklarının zirveyi göreceğine ilişkin çeşitli uyarılar gelmişti.

Meteoroloji raporuna göre hava Konya'da çöl sıcaklarının etkili olacağı tarihler açıklandı. Yapılan son değerlendirmelere göre bugün ve yarın en yüksek hava sıcaklığı 34 derece. Pazartesi ve salı günü ise durum çok farklı bir boyut kazanacak.

Konya kent merkezi ve ilçelerinde hava sıcaklığının 37 dereceye kadar çıkması bekleniyor. Uzmanlar bu tarihlerde vatandaşa dışarı çıkmamaları hususunda uyarılarda bulunuyor. Çarşamba gününden itibaren ise hava sıcaklığı 3-4 derece düşecek. Öte yandan aşırı sıcaklardan dolayı Konya'da klima satışlarının arttığı belirtildi.

Konya için 5 günlük hava tahmin raporu:

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (7)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haber Haberleri