Konya Çocuk Olimpiyatı için ilk adım

Şehrimiz Konyada Uluslar arası boyutta çocuk spor yarışmaları düzenlenmesi için ilk adım atıldı.

Proje sahibi Ömer Altay’ın da İstanbul’dan gelerek katıldığı ilk toplantının ev sahipliğini Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Yıldız yaptı. Toplantıya İl Müdürü Yıldız ve Altay’ın yanı sıra Konya Spor basınının önde gelen portrelerinden TSYD Konya Şubesi Başkanı Recep Çınar, Orhan Berk, Cihat Yazıcı, Sabit Horasan, Zafer Varol, Mustafa Güden, TÜFAD Konya Şubesi Başkanı İsmet Karababa katıldı.

Proje hakkında bilgi veren Ömer Altay “Evrensel Olimpik Hareket, tüm yaş, cinsiyet, milliyet ve engel gruplarını kucaklıyor. Bugün dünyada 1896’da Coubertin’in başlattığı Temel Olimpiyatların yanı sıra Üniversite Oyunları, Kış Olimpiyatları, Yaşlılar Olimpiyatı, Gençlik Oyunları, Özel Olimpiyatlar, Paralimpik ve Akdeniz Oyunları düzenlenmektedir. Neden Uluslar arası Çocuk Spor Oyunları olmasın? Neden Dünya Çocuk Olimpiyatının doğum yeri Konya olmasın?” diyerek, projeye ilişkin detay bilgiler verdi.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Yıldız ise, Altay’ın projeyi daha evvel İstanbul’daki bir toplantıda kendisiyle paylaştığını belirtip, “Konya her yönüyle bu organizasyonu gerçekleştirebilecek potansiyele sahip. Tüm dinamiklerimizle harekete geçerek Oyunların ilkini elbirliği ile gerçekleştirmeliyiz” dedi. TSYD Konya Şubesi Başkanı Recep Çınar’da dernek olarak projeyi benimsediklerini kaydederek “Birlikte hareket ederek bu önemli projeye canlılık kazandırmalıyız. Mevlana ve onun engin hoşgörü felsefesini de oyunlarla bütünleştirebiliriz” dedi. Önümüzdeki günlerde oluşturulacak komite, seri ziyaretlerde bulunarak projeyi Vali, Konya Belediye Başkanları ve iş çevreleriyle paylaşacak.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri