Konya Çimento için yeni karar! 16 Kasım'a kadar yasaklandı

Konya'da dev şirkete işlem yasağı getirildi. 16 Kasım'a kadar sürecek olan yasak ile ilgili de “Konya Çimento, açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek” denildi.

Konya'da dev şirkete işlem yasağı getirildi. 16 Kasım'a kadar sürecek olan yasak ile ilgili de “Konya Çimento, açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek” denildi. Konya Çimento ve Netaş payları 16 Kasım seans sonuna kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek. Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Konya Çimento ve Netaş payları 17/10/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 16/11/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek. Borsa İstanbul'dan KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi: “Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında KONYA.E ve NETAS.E payları 17/10/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 16/11/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.”

AĞUSTOS AYININ SONUNDA DA YASAK KARARI VERİLMİŞTİ

Ağustos ayının sonunda Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Konya Çimento pay piyasalarında gerçekleştirilen işlemlerde yapay piyasa oluşturulduğuna dair makul şüphe bulunduğunu açıklamıştı. Kurul, bu nedenle 6 kişi hakkında 29.08.2023 tarihli işlemlerden başlamak üzere borsalarda 6 ay süreyle geçici işlem yasağı uygulanmasına karar verilmişti.

HABER MERKEZİ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri