Konya çiftçisi derdini anlatırken bakan ve AK Partililer güldü!

Geçtiğimiz cuma günü Konya'ya gelen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile bir çiftçi temsilcisi arasında 'kenevir' diyaloğu yaşandı. Çiftçinin sözlerine verdiği cevaplar, Yumaklı’nın tarımdan ve üretimden 'bihaber' olduğunu gözler önüne serdi.

Tarım ve Orman Bakanı 'Türkiye Buluşmaları' programı kapsamında tarımsal üretimin başkenti Konya'ya geldi. Program kapsamında basına açık kısımda konuşan Bakan Yumaklı, daha sonra basına kapalı bir şekilde ziraat odası başkanlarıyla görüştü. Son olarak da sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileriyle bir araya geldi. Bakan Yumaklı ile Konya Pancar ve Tarım Ürünleri Ekicileri Derneği (KONPADER) Başkanı Ahmet Bestil arasında geçen 'kenevir' diyaloğu ise Türkiye gündemine düştü. Bakan Yumaklı'nın Bestil'in söylemleri karşısında gösterdiği tavır, konuştuğu sözler çiftçilerin eleştirisini aldı.

KONPADER Başkanı Ahmet Bestil, kenevir üretimiyle ilgili derdini anlattı.

BAKAN SOSYAL MEDYADA ELEŞTİRİLERİN ODAĞI OLDU

KONPADER Başkanı Ahmet Bestil’in kenevir üretimiyle ilgili talebine ‘kenevir ektiniz ne yapacağız’ diyerek karşılık verdi. KONPADER Başkanı Ahmet Bestil, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile Konya’da da kenevir üretiminin başladığını belirterek, bu konuda Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’dan destek istedi. Ancak Yumaklı’dan kenevir üretimine yönelik beklediği desteği bulamadı. Bakan Yumaklı, “Kenevir ektiniz ne yapacağız” derken, Bestil, “Önümüzü açacaksınız” karşılığını verdi. Yumaklı, “Keneviri ektiniz ne yapacağız” sorusunu yöneltti. Başkan Ahmet Bestil ise “Önümüzü açacaksınız” yorumunda bulundu. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı bunun üzerine “Ektiniz de sonra ne olacak” dedi. KONPADER Başkanı Ahmet Bestil, “Sanayi malı olacak” yanıtını verince Bakan Yumaklı, “Kim üretecek” şeklinde bir soru sordu. Bakan Yumaklı ile KONPADER Başkanı Ahmet Bestil arasında bu diyalog yaşandı. O anların videosu sosyal medyaya ve haber sitelerine düşünce Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çiftçilerin eleştirisinin odağı oldu. Birçok çiftçi, “Bu bakanın ne üretimden ne de tarımdan haberi var. Her şeyden bihaber” yorumunda bulunarak, bakana tepki gösterdi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, rahat tavırlarıyla kameralara yakalandı.

AK PARTİ HEYETİ ÇİFTÇİ TEMSİLCİSİNİ DİNLERKEN GÜLDÜ!

Bakan Yumaklı ile KONPADER Başkanı Ahmet Bestil arasında bu diyalog yaşanırken, masada bakanın yanında oturan isimlerin ise güldüğü görüldü. AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş ve AK Parti Konya İl Yönetim Kurulu Üyesi Lokman Özturhan'ın güldüğü ortaya çıktı. Toplantı basına kapalı olsa da o anlar salonda yer alan bir kişinin kamerasına yansıdı.

'BAKANIN SÖYLEMLERİ KARŞISINDA ŞOKE OLDUM'

Olay sonrası Merhaba Gazetesi'ne konuşan KONPADER Başkanı Ahmet Bestil, programın basına kapalı olduğunu, Bakan Yumaklı'nın STK temsilcileriyle bir araya geldiğini söyledi. Pancar fiyatı, su sorunu ve kenevir üretimi ile ilgili halis düşüncelerini dile getirdiğini ifade eden Başkan Bestil, “İlk önce pancarın ton alım fiyatının açıklanmadığını söyledim. 'İyi bir fiyat' açıklanmasını talep ettim. Çünkü çiftçinin buna ihtiyacı var. Mısırda zarar ettiğimizi belirttim. Ovaya su getirilmesini talep ettim ve en sonunda kenevir meselesine geldim. Kenevir ekimi için Cumhurbaşkanımızdan izin aldığımızı söyledim. Bakan Bey bana 'Dayanamayacağım' dedi. Ben, söylemlerimden memnun olacağını düşündüm. Tam tersi oldu ve başka bir tepkiyle karşı karşıya kaldım. Resmen şoke oldum. 'Keneviri ne yapacağız' sorusunu duyunca şoke oldum. Biz, bu konuşmalardan sonra 5 dakika daha tartıştık bakan beyle. Tartışma olunca çeken kişi videoyu durdurmuş” şeklinde konuştu.

YAZI 2024 MART AYINDA İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜNE GÖNDERİLDİ

Konya tarımına yeni bir soluk olarak, Tarım Bakanlığı tarafından kenevir ekimine izin verilmişti. Konuya ilişkin Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’nün Kenevir Yetiştiriciliği İznine ilişkin yazı Konya Tarım İl Müdürlüğüne 22.03.2024 tarihinde ulaşmıştı. Söz konusu yazıda, “Ülkemizde kenevir üretiminin artırılmasına yönelik çalışmaların desteklenmesi, kenevir sektörünün sanayi hammadde ihtiyacının karşılanması, alternatif münavebe bitkileri arasında yer alması ve Konya İli'nin adaptasyon yönünden kenevir tarımına uygunluğu gibi hususlar gözönüne alınarak 2024 üretim yılından itibaren 29 Eylül 2016 tarihli ve 29842 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 'Kenevir Yetiştiriciliği ve Kontrolü Hakkında Yönetmelik' hükümlerine uygun olarak kenevir ekim izni Bakanlık Makamının Olur'u ile uygun görülmüştür” denildi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (24)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haber Haberleri