Konya Çevreyolu ne zaman hizmete açılacak? Kritik isim açıkladı

Konya Çevreyolunun ne zaman biteceği merak ediliyor. Kritik isim konuyla ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda soruları yanıtladı. 

Kalaycı, “Konya metrosunun son durumu nedir? Yapımına ne zaman başlanılacaktır?” sorusunu, “Konya Metro Projesi ihale edilmiş olup, şantiye kurulumu yapılmıştır. Çalışmalara fiili olarak başlanılabilmesi için projenin finansman teminini sağlayacak olan Çin Kalkınma Bankası ile Hazine ve Maliye Bakanlığımız arasında devam eden kredi görüşmelerinin sonuçlanması akabinde yapım faaliyeti başlayacaktır” diye yanıtladı. 

Kalaycı, “Konya Çevreyolu Yavaş İlerliyor. Ne zaman bitecek?” sorusuna ise şu cevabı verdi: “Konya Çevre 122 kilometre uzunluğunda olup üç kısım halinde çalışmalar yürütülmektedir.

1. kısım (22 kilometre) bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol (BY-BSK) olarak tamamlanmış olup trafiğe hizmet vermektedir. 2. kısım 46 kilometre olup bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol (BY-BSK) olarak 18 kilometrelik kesimi ile Ankara Köprülü Kavşağının yapımı tamamlanmıştır. Diğer kesimlerde ve Aksaray Köprülü Kavşağı’nda çalışmalar iş programına uygun olarak devam etmektedir. 2024 yılında bitirilmesi hedeflenmektedir. 3. kısım 54 kilometre olup yatırım programında yer almamaktadır. Yolun proje çalışmaları tamamlanmıştır. Yatırım programına alınması durumunda yapım ihalesinin gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Konya Çevre yolunun 1. ve 2. kısmında kamulaştırma işlemleri tamamlanmıştır. Kamulaştırma bedeli ödenmeyen veya ödemesi geciken taşınmaz sahibi yoktur.” 

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri