Konya Büyükşehir'den sokak köpekleriyle ilgili kritik hamle! 250 ton satın alacak

Konya'da sokak köpeklerinin beslenme ihtiyacı için belediye tarafından 250 ton mama satın alınacak. Söz konusu mamalar kentteki modern barınağa teslim edilecek.

Türkiye genelinde sokak hayvanlarıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Son zamanlarda vatandaşa saldıran sokak köpeği videoları gündemden düşmüyor. Söz konusu durum için çözüm önerisi ise barınak sayısının artırılması. Belediyelerin kontrolünde faaliyetlerine devam eden barınaklar hayvan sayısına yetmiyor.

Türkiye'deki en modern barınaklardan birisi Konya'da yer alıyor. Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi 1 milyon metrekare alan üzerine kuruldu. Barınak bünyesinde bulunan; 11 adet veteriner hekim, 8 adet veteriner teknikeri, 14 adet veteriner teknisyeni ve 47 adet hayvan bakım personeli olmak üzere toplam 80 personelle hayvanların bakımı gerçekleştiriliyor.

Binlerce sokak köpeğinin yer aldığı bu barınak için Konya Büyükşehir Belediyesi kritik bir hamle yaptı. Konya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ihale düzenleyecek. Bahsi geçen ihale kapsamında 250 ton köpek maması satın alınacak. 9 Ağustos 2024 tarihindeki ihaleyi en düşük teklifi veren firma kazanacak. Tonlarca köpek maması Konya Büyükşehir Belediyesi'nin barınağına teslim edilecek.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (14)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haber Haberleri