Konya Büyükşehir'den 28 ilçeye 2 milyar TL'lik yatırım

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “28 ilçemize 3 yılda 2 milyar 151 milyon lira yatırım yaptık. Bugüne kadar sayısız yatırıma imza attık, atmaya da devam edeceğiz” dedi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın 31 ilçesine yapılan yatırımları ile alakalı toplantı düzenledi. Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen bilgilendirme toplantısına Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, AK Parti Konya milletvekilleri Hacı Ahmet Özdemir, Orhan Erdem, Halil Etyemez, Selman Özboyacı, Gülay Samancı ve Ahmet Sorgun, Konya İlçe Belediye Başkanları, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, protokol üyeleri ve çok sayıda kişi katılım sağladı. Konya’daki 31 ilçenin tümüne yapılan yatırımları yaptığı sunumda anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bugün Dünyanın en büyük yerel yönetimi olarak tüm ilçe belediye başkanlarımızla birlikte gece gündüz demeden 31 ilçemizin tamamında çalışmalar, hizmetler yapıyoruz. Belediyeler olarak ülkemizin kalkınması için birlikte kararlar alarak hemşerilerimizin gönlünde yer tutuyoruz. Bugün de Konya’nın ilçelerine yaptığımız toplamda 2 milyar 151 milyon TL’lik yatırımları sizlere aktarıyoruz” dedi.

HİZMETLERİMİZİ MÜREFFEH YARINLAR İÇİN YAPIYORUZ

Yerel yönetimlerinin yapmış oldukları tüm faaliyetlerin doğrudan insan hayatını esas aldığını belirten ve şehri ihya etmek için çalışmalar yaptıklarını kaydeden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Çevreci bir anlayışla şehrimizi ihya etmek her birimizin sorumluluğu. Pandemi sürecinin zorluğuna rağmen 31 ilçemizin tamamında çeşitli hizmetler yaptık. Bugüne kadar güzel birçok projeyi hayata geçirdik. Günümüz şehir hayatında insana dair ne varsa belediyelerin görev alanına girer. Yerel yönetimlerin her faaliyeti doğrudan insan hayatını ilgilendiren ve herkesin de içinde olduğu çalışmalardır.

Artan nüfusun beraberinde getirdiği ihtiyaçlar yerel yönetimlerin de hizmet ağını genişletti. Bu doğrultuda bizler de hemşerilerimizin faydasına olabilecek her türlü hizmeti doğal hayatı etkilemeyecek şekilde proje haline getiriyor ve siz değerli hemşerilerimizin kullanıma sunuyoruz. İnsana verilen değer, şehirlerdeki imkânlarla ölçülür. Konya modeli belediyecilikle çalışmalarımızı insanlara hizmet etmek için yapıyoruz. Yaptığımız tüm hizmetleri Konya’mızın daha müreffeh yarınlara ulaşması için yapıyoruz. Yeni büyükşehir yasasını en iyi uygulayan il olarak yaptığımız çalışmalar bu doğrultuda ilçelerimizin kalkınmasına ve insanımızın refah düzeyinin artmasında önemli bir etken olarak karşımızda. Bundan sonra da aynı azimle tüm ilçelerimizle işbirliği içinde hizmetlerimizi yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

DERDİNİZ VARSA HİZMET YAPARSINIZ

Memlekete hizmet etmenin dert sahibi ve çalışma aşkı taşımakla olabileceğini vurgulayan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, “Konya için hizmetlerin konuşulduğu, hizmetlerin yapıldığı bir gündeyiz. Eğer bir derdiniz varsa, çalışma aşkınız ve isteğiniz varsa, bu ülkeye hizmeti kendinize bir hedef olarak koymuşsanız çok güzel işler başarılabiliyor. Fakat derdiniz yoksa, şehrinize hizmet etme amacı taşımıyorsanız hiçbir hizmete imza atamazsınız. Konya Büyükşehir Belediyesi bu konuda Türkiye’de gerçek bir belediyecilik modeli ortaya koyuyor.

Fakat buna karşın hizmet derdi olmayan belediyelerin bahanelerini de duyuyoruz. Bugün İstanbul’u, İzmir’i, Ankara’yı görüyoruz. Türkiye’nin göz bebeği bu şehirlerde hizmetlerin yapıldığına dair en ufak bir çalışma görmedik. Görmemiz de mümkün değil. Eğer kendi başına yediğiniz tek bir balığın 50 bin liralık faturayı İstanbullulara ödetirseniz elbette hiçbir hizmet yapamazsınız” ifadelerini kaydetti. Yapılan hizmetlerin kolay bir iş olmadığına işaret eden Ak Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem ise “Konya Türkiye’nin en büyük ili. İlçeleri de öyle. Hizmet kolay değil. Bir uçtan bir uca yapılan çalışmalar takdire şayan. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ilçe belediye başkanlarımız her fırsatta güzel çalışmalara imza atıyor. Ak Parti belediyeciliğinin en güzel örneğini Konya’da görüyoruz. Bu toprakların önemli değerleri, markaları var” dedi.

TÜM HİZMETLERDE İNSANI ODAĞIMIZA ALIYORUZ

Yapılan hizmetlerin insan odaklı olduğunu vurgulayan Konya Valisi Vahdettin Özkan, “Yapılan tüm hizmetlere bakıldığında odağına insanı alan bir anlayış görmekteyiz. Bir işbirliği sonucu bu anlayışla yapılan tüm hizmetler gerçekten çok önemli. Aynı hedefe yönelmiş farklı kurumların birliktelik ile ortaya çıkardığı bu hizmetlerin bir başarı getirdiğini müşahade ediyoruz.

Bu sinerjinin yanında Konya’da güzel bir iletişimin olduğunu da görüyoruz. Bu güzel iletişim de bu hizmetleri iyileştirmekte. İnsanı odağa alarak hizmet yapıldığında insanların yaşam kalitesi de artıyor. Tüm bu çalışmalar inşallah ilerleyen süreçte de devam edecektir. Bu hizmetler yapılırken elbette her birimize çeşitli görev ve sorumluluklar düşmekte. Sonuç itibariyle bizler de bu sorumlulukların bilincinde insana hizmet odaklı çalışmalar yürütmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

KONYA EĞİTİM YATIRIMLARINDAN DA NASİBİNİ ALIYOR

Son yıllarda meydana gelen yatırımlarda eğitim sisteminin de önemli bir konuma geldiğini, bu yatırımlardan Konya’nın da nasibini aldığını belirten Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Bugün eğitim sistemimiz; 1 milyona yakın dersliğin, 18 milyon öğrencinin ve 1,2 milyon öğretmenin olduğu devasa bir sistem. Eğitim sistemimizdeki toplam öğrenci sayısı ve öğretmen sayısı 150'ye yakın ülkenin nüfusundan fazla.

Yine eğitim sistemimizdeki mevcut öğretmenlerin yaklaşık yüzde 75'i son 19 yılda eğitim sistemine kazandırıldı. Temel eğitimdeki öğretmen oranımız 3 kat arttı. Ortaöğretimdeki öğretmen oranımız 2 kat arttı. Bu kadar kısa sürede eğitimde böyle bir mesafe almak ancak Cumhurbaşkanı'mız gibi bir liderin liderliği altında gerçekleşebilirdi. Eğitim konusunda her türlü fedakârlığı yapan, her zaman bütçelerde en büyük payı eğitime veren Sayın Cumhurbaşkanı'mıza hem şahsım hem de Milli Eğitim camiası adına en içten şükranlarımı sunuyorum. Elbette bu yatırımlar yapılırken Konya da nasibini aldı. Bugün Konya’ya ayrılacak yatırım bedelini iki katına çıkarmış durumdayız” açıklamalarında bulundu.

EYYÜB KARAKUZU

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri