Konya Büyükşehir'den 140 milyon liralık dev satış! 6 katlı bina ve fabrika inşa edilecek

Konya Büyükşehir Belediyesi iki farklı konumdaki arsayı ihaleyle satışa çıkardı. Aşağı Pınarbaşı Mahallesinde yer alan 6 kata imarlı arsa ve Çomaklı Mahallesinde yer alan sanayi imarlı arsa satılacak.

Türkiye genelinde son zamanlarda arsa satış ilanları arttı. Özellikle belediyeler bütçe açığından ötürü bünyesinde yer alan arsaları ihaleyle satıyor. Yeni projelerin hayata geçirilmesi için yapılan bu satışlar hız kazandı. Konya Büyükşehir Belediyesi iki arsayı daha satışa çıkardı. Bu arsalardan birisi Aşağı Pınarbaşı Mahallesinde yer alıyor.

6 kata imarlı olan arsanın büyüklüğü 17.399 metrekare olarak belirtildi. Söz konusu arsanın ihalesi 25 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek. Arsa için muhammen bedel 102 milyon 660 bin lira olarak belirlendi. İhale sonucunda arsayı satın alan kişi 24 ay taksitle ödeme yapabilecek.

FABRİKA İNŞA EDİLECEK ARSA SATILACAK

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından satışa sunulan diğer arsa ise Çomaklı Mahallesinde yer alıyor. Sanayi sahası imarlı arsanın büyüklüğü 7.077 metrekare olarak belirtildi. 25 Haziran'da düzenlenecek ihaleyle bu arsa satılacak.

Fabrikanın inşa edilebileceği arsanın muhammen bedeli 38 milyon 930 bin lira olarak belirlendi. Bu satışlardan belediyenin elde edeceği gelir en az 140 milyon lira olarak tahmin ediliyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri