Konya Büyükşehir 87 milyon liraya arsa satacak! 6 katlı bloklar inşa edilecek

Türkiye genelinde belediyelerin arsa satışları hız kazandı. Son olarak Konya Büyükşehir arsa satışına başladı. 87 milyon liraya satılacak arsanın 6 kata imarlı olması dikkatlerden kaçmadı.

Türkiye genelinde belediyeler çeşitli hizmetleri yürütmek için bütçe arıyor. Söz konusu kaynağın oluşturulması maksadıyla gayrimenkul satan belediyeler, böylece projeleri devam ettirebiliyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Karatay Belediyesi ve Selçuklu Belediyesi en çok arsa satan belediyeler arasında. Son olarak Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından dev bir arsa daha satışa çıkarıldı. 17.399 metrekare büyüklüğe sahip olan bu arsanın satış fiyatı ise şaşırttı.

İhaleyle satılacak olan dev arsanın muhammen bedeli 87 milyon lira olarak belirlendi. İhaleyi kazanan kişi 1 taksit peşin, kalan kısmı ise 23 taksitle ödeyebilecek. 6 kata imarlı olan bu arsada konut projesi hayata geçirilecek. Evlerin altına ise dükkan yapmanın yasak olduğu özellikle belirtildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin ihale ilanında yer alan detaylar şöyle:

1. Söz konusu yukarıda belirtilen gayrimenkul KDV’den muaftır.
2. Kentsel tasarım rehberi www.konya.bel.tr ihale ilanları portalında yayınlanacak olan ilan metninin eklerinden görülebilir.
3. Emsal:1,00
4. Taks:0.35’i geçemez.
5. Y en çok 6 kat.
6. Konut altı ticaret yapılamaz.
7. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından alana özel hazırlanacak olan “Kentsel Tasarım Rehberi” dikkate alınarak uygulama yapılacaktır.
8. Yapı ruhsatı düzenlenmeden önce Konya Büyükşehir Belediyesi Mimari Estetik Komisyonunun uygun görüşü alınarak Kentsel Tasarım Projesi hazırlanması zorunludur.
9- İmar çapında belirtilen değer (Emsal) maksimum değeri ifade etmektedir.
10-Söz konusu taşınmaz, Belediyemiz tarafından ihaleyi alana teminat mektubu veya ipotekli şekilde devredilmeyecektir.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri