Konya bir gecede buz kesti! Kışlıklar çıkarıldı

Konya'da hava sıcaklığı bir anda düştü. 16 Ekim Çarşamba günü akşam saatlerinde etkisini gösteren soğuk hava, Konyalılara sonbaharı ilk kez hissettirdi.

Konya'da hava sıcaklığı bir anda düştü. 16 Ekim Çarşamba günü akşam saatlerinde etkisini gösteren soğuk hava, Konyalılara sonbaharı ilk kez hissettirdi. 17 Ekim sabahına soğuk bir havayla uyanan vatandaşlar kışlıklarını dolaptan çıkardı. Şehir bir gecede buz kesti.

İklim değişikliğinin ve buna bağlı oluşan mevsimsel anormalliklerin derinden hissedildiği Konya'da 16 Ekim Çarşamba günü akşamına kadar yazdan kalma günler yaşanıyordu. Sonbaharın yarısının bitmesine rağmen vatandaşların büyük kısmı, kısa kollu üstlerle geziyordu. Geçmiş yıllarda Konyalılar bu dönemlerde yazlık ürünlerini dolaba kaldırıyordu. Konya'ya 2024 yılında sonbahar geç geldi. 1,5 ay sonra Konya ilk kez sonbahar mevsiminde olduğunu hissetti. Bir gecede şehir resmen buz kesti.

16 Ekim Çarşamba günü akşam saatlerinde kendisini hissettiren soğuk havayla birlikte Konyalılar, “Artık hava soğuyor, sonbaharı asıl şimdi yaşayacağız” yorumlarında bulundu. Okula kısa kollu tişörtle giden öğrencilere uzun kollu üniformaları giydirildi. Kısa kollu tişört veya ince bir gömlekle işe giden vatandaşlar ise bu sabah daha kalın giyindi. Konya'da birçok evde yazlık giysiler dolaba kaldırıldı, kışlıklar ise dolaptan çıkarıldı. Havanın bir anda soğumasıyla bazı vatandaşların sabah yağmurluğun yanı sıra, mont giydiği de görüldü. Önümüzdeki günlerde özellikle gece saatlerinde hava sıcaklığının daha da düşeceği, 0 dereceye kadar ineceği tahmin ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haber Haberleri