Konya Bedesten Çarşısı esnafı zor durumda! Sürekli zam geldiği için fiyat belirleyemiyorlar

Konya Bedesten Çarşısı esnafları, fiyatların artması ve işlerin durgunluğundan şikayetçi. Bedesten Çarşısı esnaflarından Ahmet Örücü, “Sürekli zam geldiği için etiket yapıştıramıyoruz. Esnaflar zor durumda” dedi

Hayat pahalılığı altında ezilen vatandaş, kışı nasıl geçireceğini kara kara düşünüyor. Odun, kömür ve doğalgaz masrafıyla birlikte çıkmaza giren Konyalılar, bir de giyimdeki artıştan dert yanıyor. Bugün en ucuz kışlık mont bile 800 liradan başlıyor. Her yıl bu dönemlerde yoğun olan Konya Bedesten Çarşısı giyim mağazaları sinek avlıyor. Yılbaşından sonra yaklaşık yüzde 50 zam geleceğini vurgulayan Bedesten Çarşısı esnaflarından Ahmet Örücü, vatandaşların kışlık alışverişini yılbaşından yapmasının daha iyi olacağını kaydetti.

YILBAŞINDA YÜZDE 50 ZAM BEKLENİYOR

Konya Bedesten Çarşısı esnaflarından Ahmet Örücü, kazançlarının oluşan krizle düştüğünü belirterek yakında çoğu esnafın kepenk indireceğini söyledi. Pantolon fiyatlarının 600 liradan başladığını dile getiren Yamalı, “Asgari ücretle çalışan bir vatandaşın temel ihtiyaçlarını aldığında en az 4 bin lira harcaması gerekiyor. Pantolon fiyatları 600 lira, Gömlek 400 lira, ceket fiyatı bin 700, ayakkabı 700 lira. Asgari ücretle çalışan vatandaş bunları nasıl karşılasın. Sürekli zam geldiği için etiket yapıştıramıyoruz. Gerçekten esnaflar zor durumda. Yılbaşından sonra kıyafetlere yüzde 50 civarında zam geleceğini düşünüyorum. İnsanlar artık çocuklarını sokağa, pazara, çarşıya çıkaramaz oldular. Çıkarsa çocuğu bir şey ister alamam düşüncesi sardı insanları. İnsanlar fiyatı sorduktan sonra gidiyor. Artık gelecek umudum kalmadı.” diye konuştu.

EN UCUZ BOT 700 LİRA

Kış sezonunun açıldığından itibaren işlerinin düşüşe geçtiğini dile getiren Bedesten Çarşısı esnaflarından Ayakkabıcı Harun Pekolgunçelik ise şunları söyledi: “Eskiden insanlar zevkine alışverişe çıkarlardı. Artık bu lükse kaçtı. Gün geçtikçe daha iyiye gitmemiz gerekirken daha kötüye gitmeye başladık. Müşteri potansiyelimiz genellikle öğrenci olurdu. Öğrenci ihtiyacı olan spor ayakkabıyı ve kışlık botu aldığında 900 lirayı geçiyor. Aldığı KYK bursu 1250 lira. 2 bin lira olacağı belirlendi. Bu fiyatla bir mont ve bot ayakkabı alınamıyor. Aldığında ise borçlu çıkıyor. Enflasyon düştüğünde herkes rahat bir nefes alacak ama nasıl olacağını merak ediyoruz. Yine yılbaşında zam gelecek. En ucuz bot ayakkabı 700 lira. Biz de en iyi bot ayakkabıyı bin 200 liradan veriyoruz. Umarım kepenk indirmeden, enflasyon düşer.”

ALİ GÖZEN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (14)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri