Konya Bedesten Çarşısı esnafı zamlara tepki gösterdi!

Zamlardan dolayı satışları düşen Konya Bedesten Çarşısı esnaflarından aktar Abdullah Aksoy, “Vatandaş artık gramla alışveriş yapıyor. Küçük esnaf kalmadı. Herkesin ekonomik sorunu var” dedi

Kış aylarının vazgeçilmezi olan aktarlar, ürünlere gelen zamlardan dolayı artık satış yapamıyor. Geçen yıla göre fiyatlara yüzde 400 zam geldiğini vurgulayan esnaflar, geçinemediklerini belirtiyorlar. Esnafların kepenk indirme durumuna geldiğini belirten Konya Bedesten Çarşısı esnaflarından aktar Abdullah Aksoy, yıl sonuna kadar zamların devam edeceğini ve yılbaşında fiyatların daha da artacağını kaydetti.

KÜÇÜK ESNAF ZORDA

Abdullah Aksoy, 3 yıl daha ekonomik sıkıntıların olacağını öne sürdü. Aksoy, “Biz nasıl ekonomik sorun yaşıyorsak tüm herkes aynı şekilde sıkıntı çekiyor. En az 3 yıl daha ekonomik sorunlar devam edecektir. Geçen yıla göre fiyatlara yüzde 400 zam geldi. Kimyon 300 lira, kekik 250, bamya 900 lira, 5 liralık adaçayları 30 lira oldu. Kısacası bütün aktar ürünlerine yüzde 300 ile 400 oranında zam geldi. Ama artık alıştık zamlara, vatandaş umursamıyor. Bizlere şifacı derlerdi. Böyle giderse artık esnaflar için zammın esnafları diyecekler. Benim gibi düşünen onlarca esnaf arkadaşımız var. Vatandaş artık gramla alışveriş yapıyor. Gramla ne kazanabiliriz bilmiyoruz. Küçük esnaf denilen bir şey kalmadı. Herkesin ekonomik sorunu var” diye konuştu.

HER ÜRÜNE ZAM GELİYOR

Alım gücünün düştüğünü dile getiren Abdullah Aksoy, sözlerine şöyle son verdi: “Ben 3 yıl önceye kadar rahat bir şekilde satış yapabiliyordum. Ama şu anda üretim olmadığı için her şeye zam gelmesi kaçınılmaz. Bunu rahatça söyleyebiliyorum. Bedesten çarşısında köşe başında seyyarlar gezerdi. Şu anda hiçbirini bulamazsın. Çünkü gereksiz zamlar onları bile etkiledi. Her ürünümüze zamlar geliyor. Yılbaşından sonra yine zam gelecek. Hatta bu sefer gerçekten insanlar artık bu kadar olur mu diye konuşacaklar. Gerçekten çok zor durumdayız. Umarım bu zamlar, bu ekonomik kriz bir an önce son bulur.”

ALİ GÖZEN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (15)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri