Konya basketbolu Selçuklu ile geri döndü

Selçuklu Belediyespor Türkiye Basketbol Ligi 1.hafta karşılaşmasında Samsun Anakent'i 83-79 yenerek lige güzel bir başlangıç yaptı. Mavi-beyazlı ekibin antrenörü Serkan Erdoğan “Konya basketbolu için tarihi bir gün” ifadelerini kullandı

Selçuklu Belediyesi Basketbol takımı Türkiye Basketbol Ligi 1.hafta karşılaşmasında sahasında Samsun Büyükşehir Belediyespor  Anaket ile karşılaştı. Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonunda oynanan karşılaşmada temsilcimiz sahadan 83-79 galip ayrıldı.

ERDOĞAN: KONYA BASKETBOLU İÇİN TARİHİ BİR GÜN OLDU

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Selçuklu Belediyesi Basketbol Takımı Antrenörü Serkan Erdoğan, "Konya Basketbolu için tarihi bir gün oldu. Çünkü uzun süre sonra tekrar basketbolda yerini aldı. Belediye Başkanı ve kulüp başkanı ve yönetim kurulumuza çok teşekkür ediyoruz. Kısa sürede insanüstü çalışıp, Türk Basketbol Ligine yakışır bir takım kurduk. Hazırlık dönemimiz kısa sürdü. Çok iyi hazırlandığımızı söyleyemeyeceğim ama maçta sahada olan ve kenarda olan bütün oyuncularıma, Konyalı basketbol severlere  teşekkür ediyorum. Herkes iyi kenetlendi. Oyuncular çok iyi mücadele verdi. Maçla ilgili teknik bir şey söylemeye gerek yok. Bugün Konya basketbolu için çok önemli gündür. Bu kulüp inşallah ileride daha iyi bir yerde olur. Ben, genel menajer ve oyuncularımın da buna katkı sağlarsak bundan memnun oluruz. Samsun'da iyi takım. Değerli bir antrenörleri var. Samsun’un da ilerleyen zamanda iyi yerlerde olacaktır" ifadelerini kullandı.

TÜLÜOĞLU:  İLK MAÇI KAZANMAK ÖNEMLİYDİ

Selçuklu Belediyesi Basketbol takımı oyuncu kurucularından Arca Tülüoğlu ise karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, "Geç kurulan bir ekip olmamıza rağmen kısa sürede iyi bir iş başardığımızı düşünüyorum" dedi. Arca, "Gerek Antalya’daki Federasyon Kupası gerek Samsun maçında mücadelemiz iyiydi. Ligin ilk maçını evimizde kazanmak önemliydi. Önümüzde iyi bir fikstür var. Önümüzdeki maçlara da hazır bir şekilde gidip iyi bir başlangıç yapacağımıza inanıyorum" dedi. Maçta 8 sayı 9 asistle oynayan genç oyuncu, performansıyla ilgili olarak ise, "Bu benim başardığım bir şey değil. Hem takım bana yardım etti hem de hocamızın bana verdiği özgüvenle geldi. Bu benim psikolojimi rahatlattı. Sezon boyunca takıma katkı sağlamak istiyorum. Bunun için daha çok çalışacağım. Daha iyi yerlere gelmek istiyorum. Umarım bu performansımı sürdürürüm" diye konuştu.

BAŞKAN ALTAY TEBRİK ETTİ

Selçuklu Belediyesi ile Samsun Bşb Anakent arasında oynanan karşılaşmayı Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'da takip etti. Karşılaşmayı büyük heyecanla takip eden Başkan Altay, Galibiyetten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Selçuklu Belediyesi Basketbol takımı sporcularını ve antrenörlerini tebrik etti.

 FERHAT TÜRKOĞLU

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri