Konya basını el ele vermeli

Türkiye Spor Yazarları Derneği Konya şubesi yeni yönetim kuruluna ziyaretler sürüyor. Önceki gün de Konya Gazeteciler Derneği Başkanı ve yöneticileri TSYD yönetimini ziyaret ederek başarı dilediler

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Konya Gazeteciler Derneği Başkanlığına bir dönem aradan sonra yeniden seçilen Sefa Özdemir, Basın İlan Kurumu yönetim Kurulu üyesi ve Anadolu Gazete sahipleri temsilcisi, Konya Yenigün Gazetesi sahibi Mustafa Arslan, Merhaba Gazetesi imtiyaz sahibi Rıfat Tankut, Manşet Gazetesi Genel yayın yönetmeni Mustafa Yenikaynak’ın katıldığı ziyarette TSYD Başkanı Recep Çınar, Başkan yardımcısı Ahmet Eser, Sayman Sabit Horasan ve TSYD Konya Şubesi Müdürü Yüksel Cırt hazır bulundu.

ARSLAN: TÜRKİYE'DE SES GETİREN KURUM

Yenigün Gazetesi sahibi Mustafa Arslan, “Konyaspor'dan ve futbol'dan başlamak üzere, sporda bütün alanlarda ileriye gidebilmek için, Gençlik Spor teşkilatıyla iyi ilişkiler kurarak Türkiye Spor Yazarları Derneği yönetiminin, üst yönetimde de ağırlıklı bir yerde olmak suretiyle, Türkiye'de ses getiren etkili çalışmalara imza atmıştır. Son genel kurulda yeniden seçilen Başkan ve yönetim kurulunu tebrik ediyorum” şeklinde konuştu. Arslan, sözlerine şöyle devam etti. “Şehrimize, spor basınına, özelde ve genelde Konya basınına ve ülke basınına birikimlerinizle, ekibinizle büyük hizmetler yapacağınıza inanıyorum ve kolaylıklar diliyorum.”

TANKUT: SEVİYESİZ YORUMLAR SONLANMALI

Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Rıfat Tankut, yeniden göreve seçilmelerinden dolayı TSYD yönetimini tebrik etti ve “Yapmış olduğunuz hayırlı hizmetlerin devamını diliyorum. İnşallah hayırlı olur. Bu ziyaret vesilesiyle bir konuya da dikkat çekmek istiyorum. Ulusal televizyon ekranlarından reyting uğruna yapılan seviyesiz yorumların bir an önce sonlanmasını, bunun içinde maçların şifresiz kanallardan yayınlanmasının yararlı olacağını umuyorum. Spor sever ve futbol sever bir insan olarak bu tür yayınların spora ve gençliğe zarar verdiğini düşünüyorum” dedi.

ÖZDEMİR:KONYA BASINI GÜÇLÜ

Konya Gazeteciler Derneği Başkanı Sefa Özdemir, Sivil Toplum örgütü olarak. Konya Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Spor Yazarları Derneği konya şubesinin geçmişte olduğu gibi Konya adına, spor adına ve diğer konularda güzel birliktelikler yaptıklarını dile getirdi. Özdemir, birlikteliğin bundan sonrada devam edeceğini belmirtti ve açıklamasını şöyle sürdürdü. ”Türkiye genelinde, Konya basınının söz sahibi konuma geldiğini düşünüyorum. Bunu hep birlikte yapıyoruz. Türkiye Spor Yazarları Derneği Konya şubesi ve Genel merkez yönetimi ile diyaloglarımızla çok iyi, birlikte daha iyisini de yapmaya da devam edeceğimize inanıyorum. Bu nedenle tyeni dönemin sizler için ekrar hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

ÇINAR:KONYA BASINI HAFİFE ALINMAMALI

TSYD Konya şube Başkanı Recep Çınar, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi. “Bizlere verdiği desteklerle sadece yazarak, çizerek değil Spor Yazarları olarak Konyaspor'a ve Türkiye'ye özellikle kulüpleşerek 11-12 branşta faaliyet göstererek, kulüp olarak 250'ye yakın sporcuyu bünyesinde bulunduran tek şubeyiz. Önemli başarılara imza atmış sporcuları da bünyemizde bulunduruyoruz. Kadromuzda, Dünya 3'sü, Avrupa şampiyonu, Olimpiyat ikincisi, Türkiye şampiyonları bulunmakta.  Bu başarıların hepsi sizlerin bizlere verdiğiniz desteklerle oluyor. El ele verince iyi işler oluyor Konya'da. Bunun için sizlere teşekkür ediyorum..”

Basın kuruluşları olarak birlik içerisinde çalışmaların devam etmesi gerektiğini savunan Çınar, sözlerine şöyle devam etti. “İlimizde ki gazeteci arkadaşlarımız, spor gazetecileri hiç kendilerini hafife almasınlar ve hafife alınmasınlar. Bizim İstanbul basınından hiç bir eksiğimiz yok. Bu konuda hiç mütevazi olmaya da gerek yok. Bizim abilerimiz çok daha iyi, ustalarımız oradaki insanlardan çok daha iyi yazıyor, çok daha iyi çiziyor çok daha iyi konuşuyor. Bunun için  bu konuda kendimizi hafife almamamız gerektiğini düşünüyorum. Bir konuya da açıklık getirmek gerekirse, sportif yarışmalara katılmamızda Spor Bakanlığı Müşteşarı Sayın Faruk Özçelik ile birlikte eski Spor Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Baykan, Konya İl Spor Müdürümüz Sayın Ömer Ersöz'ün katkılarını da göz ardı etmemek lazım. eğer TSYD sadece meslek örgütünün dışına çıkıp sportif etkinliği olan bir kurum haline gelmiş ise bu iki ismnde çok büyük payı var.”

ERSÖZ:KONYA ÖNEMLİ BİR MİSYONA SAHİP

Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz ise ziyarette şu konuşmayı yaptı. “11 Branşta 250 yakın lisanslı sporcusuyla Türkiye’de tek olan Türkiye Spor Yazarları Derneği Konya şubesi yönetimini bu konuda tebrik ediyorum.  Özgüven konusunda Konya insanı bunu aşmış durumda. Baktığımız zaman Basın İlan Kurumunda Mustafa Arslan, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, Metin Şahin’in Tekvando Federasyonu Başkanı olması Hasan Akkuş’un Avrupa ve Uluslar arası Federasyonda  yer alması çok önemli. Türkiye genelinde çözemeyeceği iş yoktur düşüncesindeyim. Spor adamlarının Müsteşar ve Spor Genel Müdürlüğü ve spor yazarlarının başındaki insanların Konyalı olması da ayrı bir gurur kaynağı. 10 yılda 2 tesis yapılan bir ilde şimdi 48 tesis yapılması bunun en büyük örneğidir. Birlik beraberliğin ne kadar önemli olduğu böylelikle bir kez daha ortaya çıkmış durumda. Bu nedenle, tekrar kulüp olma adına yaptığı atılımlardan ve tekrar göreve seçilmesinden dolayı TSYD Başkanı Recep Çınar’ı kutluyorum. Aynı zamanda Gazeteciler Cemiyetine seçilen Sefa Özdemir ve Basın ilan kurumunda seçilen Mustafa Arslan'ı da tebrik ediyorum.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri