Konya Barosu’nun yeni başkanı Oktay Unkur oldu

Konya Barosu 2022 Genel Olağan Kurul Toplantısı’nda 4 aday yarıştı. Yeni dönemde Konya Barosu Başkanı Oktay Unkur oldu. Unkur, en yakın rakibine 153 oy fark attı. Unkur, 1012 oy aldı. Diğer adayların aldığı oylar ise şöyle: Güneş Gül: 859,  Halil Özkan: 3

Konya Barosu 2022 Genel Olağan Kurul Toplantısı’nda 4 aday yarıştı. Yeni dönemde Konya Barosu Başkanı Oktay Unkur oldu. Unkur, en yakın rakibine 153 oy fark attı. Unkur, 1012 oy aldı. Diğer adayların aldığı oylar ise şöyle: Güneş Gül: 859,  Halil Özkan: 384 ve Elif Kizir: 370.

Konya Barosu 2022 Genel Olağan Kurul Toplantısı Dedeman Otelde gerçekleşti. 4 adayın söz aldığı Genel Kurulda heyecanlı dakikalar yaşandı. Konya Barosu Başkanı Mustafa Aladağ’ın açılış konuşması ile başlayan toplantı, rapor sunumları ile devam etti. 

Genel Kurulda açıklama yapan Eski Başkan Avukat Mustafa Aladağ, avukatlık mesleğinin yargının ayrılmaz parçası olduğunu belirterek, baroların önemli sorumluluk aldığını kaydetti. Aladağ, “Baroların tez elden mesleği merkeze koyan, adaleti önceleyen bir dil oluşturması gerekir. Barolar, siyasete alternatif gibi hareket etmemeli. Aynı zamanda siyasetin payandası da olmamalıdır. Toplum ve toplumun değişik kesimleri ile iletişim kuramayan, kendi haklarını savunamayan avukatlık mesleğinden hiçbir say beklenemez. Deniz bitiyor, kum tükeniyor. Bilelim ki avukatlar herkesin sorununu çözer ama avukatların sorunlarını yalnızca avukatlar çözer” diye konuştu. 

MESLEKTAŞLARIMIZIN EKONOMİK HAKLARIĞNI KORUYACAĞIZ

Avukatların çaresiz insanların sığınağı olduğunu vurgulayan Vefa Grubu Başkan Adayı Avukat Oktay Unkur, avukatlığın kutsal bir meslek haline geldiğini dile getirdi. Unkur, “Bize görev vermeniz halinde, Bağlı çalışan avukatların özlük ve çalışma koşullarını içeren bir yasal düzenlemenin münferit,  olmaz ise avukatlık kanunu altında bir başlık ile düzenlenmesi için çalışmalar yapacağız. Sağlık güvencesi olmayan meslektaşların uygun bedellerle özel sağlık sigortasından faydalanması için anlaşmalar yapacağız. Avukata yönelik şiddetin engellenmesi için bir dizi eğitim,  bilgilendirme ve emniyet birimleri ile koordineli çalışmaları içeren faaliyetimiz olan Avukata yönelik şiddetle mücadele programını hayata geçireceğiz. Vergi hukuku komisyonu kurarak meslektaşları bilgilendirip vergi denetimlerine karşı daha bilinçli ve korunaklı hale getireceğimiz çalışmayı hayata geçireceğiz. Meslektaşlarımızın özellikle ekonomik haklarını her alanda etkin şekilde korumak ve iyileştirmek için olağanüstü bir gayret göstereceğiz” dedi.  

BAŞARILAMAYAN BİR İŞ SÖZ KONUSU OLAMAZ

Etkin Grubu Baro Başkan Adayı Avukat Elif Kizir, avukatlık mesleğinin geldiği durumdan rahatsız olduklarını, bu sorunları çözeceklerini belirtti. Kizir, “Mesleğimizi icra ederken önümüze birçok engeller çıkmaktadır. Haklarımız elimizden alınmakta, iş sahamıza girilmekte, sorunlarımız giderek hızla artmaktadır. Bu sorunlar hem adliyede hem de adliye dışındaki tüm kurumlarda yaşanmaktadır. Bunun yanında yaşadığımız sosyal ve ekonomik şartlar da oldukça zorlaşmaktadır. Baktığımızda saydığımız bu sorunlarla barolar ve barolar birliğinin gerektiği şekilde avukatın yanında durmadığı, avukatın yalnız bırakıldığı, sorunlarla gerektiği gibi mücadele edilmediği, sessiz kalındığı, avukata destek verilmediği, sorunların önünün açılmasında gerekenlerin yapılmadığı, avukatın sesi olmadığı inancındayız. Tüm bunların bir çözümünün var olduğuna inanıyoruz. Başarılamayan bir iş söz konusu olamaz. Biz vazgeçmeden sizlerle istişare içerisinde kalarak sorunların çözümü noktasında elbirliği ile hareket edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

AVUKATLARA SÖZÜMÜZ SAHİCİLİK VE SAMİMİYET OLACAK 

Baronun meslek örgütü olduğunu, siyasi ve ideolojik eylemlerden uzak durması gerektiğini bildiren, Birlik Grubu Başkan Adayı Avukat Halil Özkan, şunları söyledi: “Seçilmemiz halinde meslektaşlarımızı avutucu, günü kurtarıcı, yasak savar bir tavır içerisinde olmayacağız. Şirin görünmek ve bir şey yapıyormuş gibi olmak zorunda değiliz. Beyanat vermiş olmak için beyanat vermeyelim. Makul haklı taleplerimiz varsa bunları elde edelim. Bahane aramak ve sorumluluğu başkasına atmak çözüm değildir. Meselelerimizi nasıl çözeriz ona odaklanalım ve netice elde edelim. Kolektif gücü harekete geçiren, mesleki dayanışma bilincini güçlendirme gayreti taşıyan, avukatlar için ortak mücadele alanları tesis eden bir baro anlayışı için; birlik grubu olarak Konya barosu avukatlarına sözümüz: “Sahicilik ve samimiyet” Her doğan gün, benzese de öncekinin tekrarı değildir. Ancak doğan günün iyi olup olmadığını belirleyecek olan tercihlerimizdir.” 

SAVUNMA OLMAZSA, İDDİANIN SÖZÜ HÜKÜM OLUR

Demokrat Grubu Başkan Adayı Avukat Güneş Gül, yargı mekanizmasının içinde avukatların en etkili kişiler olduğunu belirterek, şunları ifade etti: “Konya Barosu, yıllardır asli görevlerini yerine getirmekten uzaklaşmıştır. Şunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim; Konya Barosu’nun tek kadın delegesi olarak kanunun üzerime yüklediği vazifelerin yanında etliye de sütlüye de bulaştım. Avukat haklarının savunulması için her türlü göreve bizzat talip oldum. Kadın erkek eşitliğine inancımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Ancak bazı somut gerçekleri de belirtmekte fayda var. Kadın meslektaşlarımızın mesaileri, sadece büroları ve adliye koridorları ile sınırlı değil. Kadın avukatlar evlerinde ev işleriyle, çocuklarıyla ara vermeden ilgilenmeye devam etmekte. Kadınların yükünün bir nebze daha fazla olduğu açıkça ortada. Bulunduğu her yerde özveri gösteren ve bulunduğu her yeri güzelleştiren kadınlarla beraber Konya Barosu'nu da güzelleştirmek en büyük hayalimiz”

ALİ GÖZEN


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri