Konya Balık Hali'nde en çok hamsi rağbet görüyor

Havaların soğumasıyla birlikte balığa olan ilgi de arttı.  Vatandaşın en çok tercih ettiği balık türü ise hamsi oldu. Hamsi çeşidine göre 15 ile 40 TL arasında satılıyor. 

Kış aylarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan balığa talep arttı. Tezgâhlar, farklı balık türleriyle çeşitlendirildi. Uzmanlar tarafından haftada en az iki kez tüketilmesi gerektiği söylenen balığın fiyatı ise cep yakıyor. Vatandaş, en çok hamsiye ilgi gösteriyor. Hamsiden sonra en çok tercih edilen balık türü ise Çinekop oluyor. 

SADECE KIŞIN DEĞİL HER MEVSİM YENİLİR

Balık Hâli'nde 30 yıldır balıkçılık yapan Yılmaz Ergün, tüketicinin en çok hamsiyi tercih ettiğini söyledi. “Mutfaklarda en çok hamsi pişer. Bu hep böyledir” diyen Ergün,  eskisi kadar bol balık getiremediklerine vurgu yaptı. Hayat pahalılığının arttığına dikkat çeken Ergün, şunları söyledi:  “Bizler de bu hayat pahalılığından etkilenmiyor değiliz. Artık balıkları daha kısıtlı getiriyoruz. Hamsi, çeşidine göre 15 ile 40 TL arasında değişiyor ama ortalama fiyat 20 TL.  Bunun yanında istavrit ve levrek de tercih ediliyor. Onlar da 30-35 TL aralığında alıcı buluyor.  Balık eti, kırmızı etten daha sağlıklıdır. Virüse karşı da etkili olan balık eti kişinin direncini de artırır. Balık sadece kışın değil her mevsim yenmelidir.”

BALIK HALDEN ALINIR MARKETLERDEN DEĞİL

Marketlerdeki balıkların taze olmadığını ve haldeki kadar lezzetli olmadığını ifade eden Balıkçı Recep Kara ise “Balık Hâli'ndeki tüm balıklar tazedir. Vatandaşların sofraları için hâlden balık almaları gerekir. Somon ve alabalık gibi balıkların da hallerde en taze şekliyle satıldığı bilinmelidir” şeklinde konuştu. 

EYYÜB KARAKUZU  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri