Konya aşığı Lübnanlı gazeteci şehit düştü

Konya aşığı Lübnanlı Gazeteci Farah Omar ve kameraman Rabie Al-Maamari, Lübnan'ın güneyindeki Tayr Harfa yakınlarında işgalci İsrail uçaklarının bombalaması sonucu şehit oldu

14 Mayıs Genel Seçimlerini ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini takip etmek için Konya’ya gelen Lübnanlı Gazeteci Farah Omar ve kameraman Rabie Al-Maamari, Lübnan'ın güneyindeki Tayr Harfa yakınlarında işgalci İsrail uçaklarının bombalaması sonucu şehit düştü.

29 Nisan 2023 tarihinde kameramanı ile birlikte Konya’yı ziyaret eden ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun basın toplantısına katılan Lübnanlı Gazeteci Farah Omar, toplantıda Davutoğlu’na sorduğu ile gündem olmuştu. Lübnanlı Gazeteci Farah Omar, Konya’da Mevlana Müzesini, tarihi camileri ve Tropikal Kelebek Bahçesi’ni de ziyaret ederek, sosyal medya hesabından paylaştı. Lübnanlı gazeteciler, Konya’yı kendi ülkelerinde de tanıttı.

FARAH OMAR DAVUTOĞLU’NA SORU SORMUŞTU

Lübnanlı Gazeteci Farah Omar, çevirmeni aracılığıyla Ahmet Davutoğlu’na “Farklı inançlara sahip olan bir partiyle ittifak yaparken, muhafazakar bir tabandan nasıl oy isteyeceksiniz” şeklinde bir soru sormuştu. Toplantıda Çevirmenin Omar’ın sorusunu anlaşılır bir şekilde çevirememesi üzerine Ahmet Davutoğlu, Farah Omar’ın sorusunu ve kendi cevabını tercüme etmişti. Bunun üzerine salondaki Gelecek Partililer, Davutoğlu’nun sorunu alkışlamıştı. Toplantıda Gelecek Partisi, Saadet Partisi, CHP Konya İl Başkanları da katılmıştı.

60’DAN FAZLA GAZETECİ SALDIRILARDA ŞEHİT DÜŞTÜ

Terör devleti İsrail’in 7 Ekim’de başlattığı saldırılardan bu yana Filistin ve Lübnan’da 60’dan fazla gazeteci hayatını kaybetti. Gazeteci Farah Omar’ın ve kameraman Rabie Al-Maamari’nin İsrail uçakları tarafından şehit edilmesi Lübnan’da büyük tepkilere yol açtı. Şehit gazeteciler de Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta düzenlenen geniş katılımla bir cenaze törenin ardından defnedildi. Gazetecilerin öldürüldüğü yere ise Lübnanlılar tarafından güller bırakıldı. İsrail saldırısında gazetecilerin cansız bedeni ve kameranın yanma anı ise hafızalara kazınan bir görüntü oldu.

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Ahmet Arslan, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada şunları söyledi: 29 Nisan 2022 Tarihinde Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’nun Konya’daki basın buluşmasına da katılan Beyrutlu 25 yaşındaki Gazeteci Farah Omar’ın Gazze’de şehit olduğu haberini derin bir üzüntü ile öğrendim. Merhum kardeşimize Allah’tan rahmet, tüm basın camiasına da başsağlığı dilerim.”

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri