Konya-Ankara YHT bileti 100 liraya satılacak: Binlerce vatandaş faydalanacak

Türkiye'de Yüksek Hızlı Tren (YHT)biletlerine yüzde 50 indirim kararı çıktı. Bahsi geçen indirim kampanyasından binlerce kişi faydalanacak. Konya-İstanbul YHT bileti bu kapsamda 350 liraya satılacak. Konya-Ankara YHT bileti ise sadece 100 liraya satılacak

Türkiye'de en çok tercih edilen ulaşım vasıtalarından birisi Yüksek Hızlı Tren (YHT) olarak biliniyor. Hem hızlı hem konforlu olan YHT vatandaşın seyahatlerdeki gözdesi oldu. Son zamanlarda YHT biletlerine gelen dev zamlar vatandaşın tepkisine neden olmuştu. Güncel olarak Konya-İstanbul YHT bileti 695 liraya satılıyor.

Konya-Ankara YHT bileti ise 200 liraya satılıyor. Tren biletlerine yüzde 50 indirim yapılacağının duyurulması ise vatandaşı heyecanlandırdı. Kampanya kapsamında Konya-Ankara YHT biletleri 100 liraya, Konya-İstanbul YHT biletleri ise 350 liraya satılacak.

İNDİRİMLİ BİLETİ KİMLER SATIN ALABİLECEK?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 24-30 Kasım haftasında tren biletlerinde yüzde 50 indirim uygulanacağını bildirdi. Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, öğretmenlere 24-30 Kasım'da yüksek hızlı tren (YHT) ile ana hat tren biletlerinde uygulanacak indirim hakkında bilgi verdi. Öğretmenlerin haklarının ödenemeyeceğini belirten Uraloğlu, "Öğretmenler Günü haftasında kıymetli öğretmenlerimize hediye vermek istedik. Yıl boyunca Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık AŞ tarafından öğretmenlerimize tüm tren seyahatlerinde normalde yüzde 15 indirim yapılıyordu. 24-30 Kasım'da YHT ile ana hat trenlerimizde öğretmenlerimize yüzde 50 indirim uygulanacak." ifadelerini kullandı.

ÖZEL OKULLARDAKİ ÖĞRETMENLER İNDİRİMDEN FAYDALANACAK MI?

Uraloğlu, bu indirimden Milli Eğitim Bakanlığına bağlı veya bakanlık tarafından onaylanmış her derecedeki resmi ve özel okullarda çalışan tüm öğretmenlerin faydalanacağını bildirdi. Uraloğlu, uygulama, araştırma merkezleri dahil yükseköğretim kuruluşlarında çalışan öğretim elemanlarıyla Türk uyruklu olup yabancı ülkelerde çalışan öğretmenlerin de indirimden yararlanacağını belirtti.

Ekonomi Haberleri