Konya, Ankara, Eskişehir ve İstanbul'u ilgilendiriyor! YHT seferleriyle ilgili kritik karar

Türkiye genelinde milyonlarca vatandaş her yıl Yüksek Hızlı Trenle seyahat ediyor. Konya, Ankara, Eskişehir ve İstanbul'da yaşayanlar hızlı treni yoğun olarak kullanıyor. YHT ile tanışan Karaman ve Sivas da bu hizmetten memnun. Kritik YHT kararı açıklandı

Türkiye'de ulaşım her geçen yıl daha da gelişiyor. Eskiden otobüs ile yolculuk yaygınken şimdilerde hızlı tren ve uçak ile seyahat yaygınlaştı. Konya'dan Ankara, İstanbul ve Eskişehir'e Yüksek Hızlı Trenle gitmek mümkün. Bu şehirlerde yaşayanları ilgilendiren yeni karar alındı.

9 BİN 660 KİŞİLİK EK KAPASİTE SAĞLANDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı'nda artan yolcu talebini karşılamak ve vatandaşların seyahatlerini kolaylaştırmak amacıyla Konya'ya yönelik önemli düzenlemeler yapıldığını açıkladı. Bakan Uraloğlu, Ankara-Konya parkurunda ek Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleriyle 9 bin 660 kişilik ek kapasite sağlandığını belirtti. Kurban Bayramı nedeniyle demir yollarında alınan tedbirlere ilişkin yazılı açıklama yapan Uraloğlu, "14-15-16 ve 22-23 Haziran tarihlerinde Ankara-İstanbul ve Ankara-Konya parkurlarında ilave YHT setlerini sefere koyarak 9 bin 660 kişilik ek kapasite artışı sağladık." dedi.

BAYRAMDAN ÖNCE ÖNLEM ALINDI

Bayram süresince Ankara-Konya YHT seferlerinin yoğun talep göreceğini belirten Uraloğlu, ek seferlerle birlikte kapasitenin artırıldığını ifade etti. Ayrıca, Konya Mavi Treni'ne ek vagonlar eklenerek kapasitenin artırılacağını belirtti. Bu dönemde Konya Mavi Treni'ne ilave edilen vagonlarla 15 bin 800 koltuk kapasitesi sağlanacak. Bakan Uraloğlu, "Ankara-Konya parkurunda hizmet veren YHT'lerle bayram süresince günlük ortalama 40 bin vatandaşımızın seyahat etmesini bekliyoruz. Özellikle bayram tatillerinde YHT'ler turizme de canlılık getirmektedir." dedi.

GÜNDE 700 BİN YOLCUYA HİZMET VERİLİYOR

TCDD Taşımacılık AŞ tarafından işletilen ve günde 700 bin yolcuya hizmet veren Marmaray, Başkentray, Halkalı-Bahçeşehir, Sirkeci-Kazlıçeşme, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metro hatlarının da bayramda ücretsiz hizmet vereceğini belirten Uraloğlu, ana hat ve bölgesel trenlerde pulman ve yataklı vagon ilaveleriyle ek kapasite sağlanacağını belirtti. Bu açıklamalarla bayram öncesi yolculuk yapan vatandaşlar bilgilendirilmiş oldu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri