Konya Anadolu’da tarımın kalbi

Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği (Agricities) tarafından düzenlenen 3’üncü 30 Büyükşehir ve Uluslararası Yerel Yönetimler Tarım Çalıştayı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği (Agricities) tarafından düzenlenen 3’üncü 30 Büyükşehir ve Uluslararası Yerel Yönetimler Tarım Çalıştayı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 30 büyükşehir belediyesi ile 7 ülkeden yerel yöneticilerin yer aldığı çalıştaya katılan TOBB Ticaret Borsaları Konsey Başkanı ve Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik, ‘Tarımsal Emtia Pazarlamasında Konya Ticaret Borsası ve Piyasa Faaliyetleri’ hakkında bilgi verdi.

Şehirlerimizde tarımın sürdürülebilirliği ve geleceği açısından bu tür çalıştayların büyük önem taşıdığını ifade eden TOBB Ticaret Borsaları Konsey Başkanı ve Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik, Konya’nın Tarımın Başkenti olması sebebiyle çalıştaya katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM DEĞERİ 33 MİLYAR LİRA

“Konya, tarıma elverişli geniş arazi varlığı ile ülkemizin, Tarım Başkenti olarak kabul edilmektedir. Tarımsal üretimi, ticareti ve istihdamı yanında güçlü tarıma dayalı sanayisiyle de ülkemizin en önemli şehri konumundadır” açıklamasında bulunan Çevik, şöyle konuştu: “Hububat başta olmak üzere birçok tarımsal ürün üretiminde birinci sıradadır. Küçükbaş, büyükbaş hayvan varlığı ile et, süt ve yumurta üretiminde de önemli bir potansiyele sahiptir. Bitkisel ve hayvansal üretim değeri 33 milyar TL, tarım ürünleri ihracatı 2022 yılı itibariyle 529 milyon dolardır. Tarımdaki gücü sanayi ve ticarete de yansımış, un sanayii, yem imalatı, lisanslı depoculuk, tohum, zirai ilaç-gübre imalatı, değirmen-tarım makinaları imalatı gibi sektörlerde lider konuma gelmiştir. Konya, tüm bu üretim potansiyeli ile Anadolu'nun tarımda kalbi konumundadır.”

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri