Konya Alanya’da ses getirdi

Türkiye Tekvando Federasyonu faaliyet programında yer alan gençler ve büyükler Batı Grubu şampiyonası 15-18 Ocak tarihleri arasında Alanyada yapıldı.

Şampiyona’ya yaklaşık 100 sporcu ile katılan Konya, 25 madalya ile dönerken 18 sporcuda ilk beşe girme başarısı gösterdi. Konyalı tekvandocular düzenlenen şampiyonada 6 altın, 10 gümüş ve 9 bronz madalya adı. Konya, 11-12 Şubat tarihleri arasında Antalya’da yapılacak olan gençler tekvando şampiyonasına 29 sporcu ile katılmaya hak kazandı. Yapılan şampiyonada altın madalya alan Konyalı sporcular ise şunlar: 63 kg’de Aysel Sarı, 8 84 kg’de Mehmet Ali Durukanlıca, 73 kg’de Atilla Can, 78 kg’de Celal Keleş, +78 kg’de Ahmet Güneş ve 55 kg’de Durdane Altıner.

Tekvando İl Temsilcisi Hakkı Mermer, düzenlenen şampiyonada başarılı olduklarını ve Konya adına onur verici skorlar aldıklarını söyledi. Hedeflerinin Türkiye şampiyonasında daha da başarılı sonuçlar almak olduğunu ifade eden Mermer; “Burada alacağımız sonuçların ardından Konya olarak en az 3 sporcu ile Avrupa şampiyonasına katılacağımızı düşünüyorum. Konya olarak Türkiye Tekvando Federasyonu’nun çalışmalarından ve bize verdikleri destekten dolayı çok memnunuz. Federasyon başkanımız Metin Şahin ve ekibi ile birlikte İdari Koordinatör Ramazan Erçin’e bizlere verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca Konya Belediyeleri ve tekvando kulüpleri bizlere daha çok destek verdiği takdirde daha başarılı sonuçlar alacağıma inanıyorum” diye konuştu.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri