Konya 4 gün sonra en sıcak günü yaşayacak! Tedbirli olun

Konya'da hava sıcaklığı son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyrederken yetkililerden son dakika uyarısı geldi.

Konya'da bu yıl hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Yaz ayları şehirde geç hissedildi. Hava sıcaklıkları ise aniden yükselişe geçti. Konya son yılların en sıcak yaz ayını yaşıyor. Öyle ki geçtiğimiz günlerde Konya gündüz 35 dereceyi gördü.

Sıcak havanın etkili olmasıyla şehir merkezinde sinek sayısında da ciddi artış yaşandı. Konya kent merkezindeki bazı mahallelerde yoğun şekilde görülen sineklerden vatandaş rahatsızlık duyuyor. Belediyeler ise aniden artan sineklerle mücadelesini sürdürüyor. Vatandaş sıcak havanın etkisini ne zaman yitireceğini merak ederken meteoroloji son dakika uyarısında bulundu.

Söz konusu tahminlere göre Konya 4 gün sonra sıcaklık rekoru kıracak. 27 temmuz perşembe günü hava sıcaklığının zirveyi görmesi bekleniyor. Tahminlere göre en yüksek hava sıcaklığının 39 dereceye kadar yükselmesi öngörülüyor.

Bu tarihte en düşük hava sıcaklığının ise 20 derece olarak ölçüleceği söyleniyor. Konya'da perşembe gününden itibaren birkaç gün boyunca aşırı sıcaklıkların etkili olabileceği tahmin ediliyor. Yetkililer vatandaşlara sıcak havada mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamaları hususunda uyarılarda bulunuyor.

Merhabahaber.com

Konya için hava durumu tahmini şu şekilde:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri