'Konya, 14 Mayıs'tan sonra altın çağını yaşayacak'

Konyalının CHP'ye oy verirken, aynı zamanda Konyalı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nu da Cumhurbaşkanı yardımcısı seçeceğini unutmaması gerektiğini söyleyen Gelecek Partisi Konya İl Başkanvekili Ahmet Arslan, “Konya, 14 Mayıs'tan sonra altın çağını yaşayacak”

RÖPORTAJ: EMRE ÖZGÜL

14 MAYIS'TA HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Ahmet Arslan, 14 Mayıs seçimine az bir süre kala, Merhaba Gazetesi'nin sorularını yanıtladı. Şehrin sorunlarını bildiklerini, çözüm önerilerinin ise hazır olduğunu söyleyen Arslan, 14 Mayıs'tan sonra her şeyin çok güzel olacağını, milletin rahat bir nefes alacağını belirtti.

GİDİLMEDİK YER BIRAKMAYACAĞIZ

**Öncelikle, saha çalışması kapsamında neler yaptınız?

-5 siyasi parti olarak, seçime Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) listesinden giriyoruz. Ortak seçim koordinasyon merkezi (SKM) kurduk. 5 parti haftalık ortak programlarını yapıyor. Hangi programa hangi milletvekilinin adayı gidecek, siyasi partilerden kimlerin eşlik edecek, bu konular belirleniyor. Ekiplerimiz hem ilçede hem de şehir merkezinde aktif olarak çalışıyor. Sanayi siteleri, AVM'ler, kafeler ve daha birçok yer ziyaret ediliyor. Birçok noktada saha çalışması yaptık. Seçim sürecine kadar kalan yerlerin programları da tamamlanacak. Gidilmedik yer bırakmayacağız. Sıkılmadık el bırakmayacağız.

SESSİZ BİR SANDIK DEVRİMİ GELİYOR

**Sahadan nasıl bir veri topladınız?

-Çok ilginç şeylerle karşılaşıyoruz. Eskiden önce renk veren kesim merkez olurdu. İlçeler daha geriden gelirdi. Şimdi tam tersi. Akşehir, Kulu, Cihanbeyli, Ereğli, Karapınar, Beyşehir, Seydişehir başta olmak üzere; geri kalan birçok ilçe dönüşümün ayak seslerini bize duyurdu. İlçelerde dönüşüm tamamlanmış diyebiliyoruz. Merkezde de sessiz bir sandık devrimi geliyor. Sandıkta görülecek.

YOLSUZLUKLAR VATANDAŞI BEZDİRMİŞ

**İnsanlar en çok hangi konudan şikayetçi?

-Vatandaş, en çok ekonomiden şikayetçi. Ben, sahada daha bir kişinin 'Bunlar çalmadı' dediğine şahit olmadım. 'Yolsuzluklar, yanlışlar var' diyorum, kimse itiraz etmiyor. Özellikle 2016 yılından sonra yolsuzlukların daha çok gündeme gelmesi, insanları bezdirmiş. Hayat pahalılığı, insanların belini bükmüş. Vatandaş, ekonomi kadar ötekileştirmeden de rahatsız. Neticede bir seçim yapılacak. İnsanları düşmanlaştırmanın mantığı var mı? İktidar mensubu idarecilerin üslubu, insanlara tepeden bakmaları, 'Biz yaptık oldu' anlayışının hakim olması vatandaşı gerçekten çok rahatsız etmiş. Vatandaşı, saymakla bitirilemeyecek kadar rahatsız edici gelişme ve olay var.

ARSLAN'DAN PARTİ BAŞKANLARINA TEŞEKKÜR

**5 parti arasında Konya'da uyumlu bir çalışma var mı?

-Mükemmel bir uyum var. Şu ana kadar en ufak bir ayrımız gayrımız olmadı. Bu röportajı sizinle yaparken bile, alt katta partilerden arkadaşlarımız görüşme yapıyor. Partilerimiz, sahada adaylarımızla birlikte. Sahadayız. İl başkanlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Listede CHP ve Gelecek Partisi'nin milletvekili adayları var. Hiçbir parti 'Bizim çalışmamıza gerek yok' gibi bir anlayışın içine girmediler. Başta Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam'a, DEVA Partisi Konya kurucu il başkanı Seyit Karaca'ya, başkan vekili Hasan Bestil'e, Demokrat Parti Konya İl Başkanı Hasan Varlısenet'e, CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman'a teşekkür ediyorum.

**Neden bir başka partinin değil de Gelecek Partisi'nin iki adayı Konya'da CHP listesinde yer aldı?

-Genel başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Konyalı, Konya sevdalısı. Bunu herkes biliyor. Döneminde Konya için ciddi çalışmalara imza attı. Kendi döneminde başlattığı bazı yatırımların, maalesef bugün devamı getirilmedi. Bunun etkisi olmuştur. Ayrıca Davutoğlu'nun bir de oy potansiyeli karşılığı var. Gelecek Partisi'nin oy potansiyeli görülerek de böyle bir karar verildi. Bizim de bazı şehirlerde adaylarımız yok. Arkadaşlarımız da adayımız olmamasına rağmen bütün gücüyle çalışmalara katılıyor. Sahadalar. Gün, ayrı gayrı olma değil, birleşme, birleşerek kazanma vakti.

KONYA'DA 5 VEKİL ÇIKARACAK POTANSİYELİMİZ VAR

**Davutoğlu'nun Konya'dan beklentisi yüksek. CHP Konya'da kaç vekil çıkarır, ne öngörüyorsunuz?

-Oy oranı vermek doğru değil. Ancak burada Millet İttifakı'nın oy oranı artacak. Konya siyasi tarihinde dönüşümler olmuştur. O dönüşümlerden birisi de 14 Mayıs'ta yaşanacak. Dönüşümün ayak seslerini duyuyoruz. İktidarın çok çok memnun olmayacağı bir sonuç çıkacak o gece. Ben, Ereğli bölgesinden de bir milletvekilimizin Konya'ya hizmet etmek için seçileceğini düşünüyorum. 5. sıradaki arkadaşımız Halil Ercan'dan bahsediyorum. Ereğlili. Şu an Konya'da 5 vekil çıkaracak potansiyelimizin olduğunu düşünüyorum. Sahada da bunu görüyoruz. Saha çok net.

EKREM İMAMOĞLU'NUN KONYA BULUŞMASINA 30-35 BİN KİŞİ KATILDI

**Ekrem İmamoğlu'nun Konya programını nasıl buldunuz, halk buluşmasına kaç kişi katıldı?

-Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Bey, Konya'ya geldi. O kalabalığı, Konya'daki belediyeler bir araya gelse çıkaramaz. Çalışanlarını da getirseler, toplayamazlar. 30-35 bin kişinin katıldığını öğrendik. Programa birkaç gün kala hazırlanan bir program olmasına rağmen bu kadar insan katıldı. Beklemediğimiz bir şey oldu. Alanın dört bir tarafı doldu. Otobüsün üzerine çıktım, kalabalığı gördüm. 'Bu iş bitmiş' dedim. Benim aldığım bilgilere göre Kılıçarslan Meydanı verilmedi. O saatte AK Parti Kadın Kolları'nın bir programı varmış. Dar alanda yapılan bir etkinlikti bu.

YARIM KALAN PROJELERİ BİTİRECEĞİZ

**İktidara gelirseniz Konya özelinde neler yapacaksınız?

-Yarım kalan Konya projelerini bitirmek, boynumuzun borcu. Kızılırmak suyunun Ova'ya getirilmesi gerekir. Rant projesi olan 'Kanal İstanbul' projesi yerini 'Kanal Konya' projesine bastıracağız. Asıl ihtiyaç budur. Tarımın başkenti Konya. Bu şehrin üreticisinin el üzerinde tutulması, daha fazla desteklenmesi gerekir. Çiftçinin girdi maliyeti aşırı şekilde yükseldi. Sakarya suyunun da Çeltik ve Yunak bölgesine akıtılması şart. AHİ kanalı projesi var. 'Konya'da metroya ne ihtiyaç var' diyenlere kızıyorum. Ulaşımı ciddi şekilde rahatlatır metro. Ayrıca stratejik bir de öneme sahiptir metro. Konya düz ova. 'Başımıza gelmeyecek' denilen ne varsa yaşanıyor. Olumsuz bir durumda koskoca Konya'da sığınılacak bir yer yok. Metro bu yönüyle de çok önemli.

15 MAYIS'TA YENİ BİR KONYA'YA UYANACAĞIZ

**Son olarak Konyalılara neler söylemek istersiniz?

-Konya, bir başkenttir. Başkente yakışır bir şekilde seçimi geçirmemiz öncelikli temennimizdir. Kavgasız, gürültüsüz, amasız ve lakinsiz bir seçim olmasını istiyoruz. 20 yıldan sonra artık Konyalı ne kadar vereceğini çok iyi biliyor. Desteklerini bekliyoruz vatandaşlarımızın. Konya, şimdiye kadar verdiği desteğin karşılığını tam anlamıyla alamadı. Bizim dönemimizde öyle olmayacak ama. Seçimin kazanılması durumunda Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu Hocamızın Cumhurbaşkanı Yardımcısı olanam ilk ziyaretini memleketi Konya'ya yapması için bir talebimiz ve çalışmamız olacak. Vatandaş sadece CHP'ye oy vermeyecek. CHP'ye oy verirken kendi evladı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu Hocamız, Cumhurbaşkanı yardımcısı olacak. Gelecek Partisi'nin bakanları olacak. Konyalı bir Cumhurbaşkanı yardımcısıyla Konya altın çağını yaşayacak. 15 Mayıs'ta yeni bir Konya'ya uyanacağız. Son olarak, bizim kapımız herkese açık olacak. Ülkeye de şehre de güven gelecek.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (7)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri