Konut almanın zamanı

Altının son birkaç ayda yatırımcısına yüksek kar ettirmesi, özellikle emlak piyasasında heyecanla karşılandı.
Emlakçılar vatandaşları değerlenen altınlarını konut almak için kullanmanın tam zamanı olduğunu dile getiriyor. 
Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, yatırımcıların yastık altında tuttuğu altının son birkaç ay içinde önemli derecede kar getirdiğini belirterek, "Vatandaşımız altını her zaman güvenli bir liman olarak görmüştür. Ellerinde tuttukları altınlar, son birkaç aydır onlara büyük kar getirdi. Bu yükselişin devam edip etmeyeceği bilinmiyor. Bu nedenle biz emlakçılar, ellerinde altın bulunduran vatandaşları en az altın kadar güvenli bir liman olan gayrimenkul almaya davet ediyoruz. Şu an emlak piyasası
durgun. Gayrimenkuller normal fiyatlarında seyrediyor. Vatandaş henüz elindeki altını satıp konuta yatırmaya başlamadığı için bu durgunluk bir süre daha bu şekilde seyredebilir. Bu durgunluk bence gayrimenkul alacaklar için kaçırılmaz bir fırsat" dedi. 
Altın piyasasıyla gayrimenkul piyasasının paralel bir seyirde seyrettiğini de dile getiren Sedat Altınay, "Altın yükseldiği zaman vatandaş elindeki altını satıp gayrimenkule çeviriyor. Bu nedenle her iki piyasada birbirine paralel ilerliyor. Ancak vatandaş bu yükselişin devam edeceği beklentisiyle elindeki altını henüz satmaya başlamadı. Elindekini satmayınca gayrimenkul piyasası da durgun bir seyir izliyor. Altının sabit bir seyir alması durumunda sektörümüzün de canlanacağına inanıyorum. Şu an ev fiyatları gerçekten normal ve hatta düşük seviyelerde. Vatandaşımız bu fırsatı iyi değerlendirmeli" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri