Konusunu söyleyene anında şiir yazıyor

İl Genel Meclisi’nin Haber-Bilgi Edinme Servisi’nde görevli bulunan Enver Sert, gördüğü her şeye, yaşadığı her olaya şairane bir şekilde yaklaşıyor.
Değişik konularda anında kafiye oluşturarak şairane bir anlatım oluşturabilme kabiliyetine sahip olan Enver Sert, İl Genel Meclisi’nde ve yakın çevresinde Aşık Enverî olarak tanınıyor. Kendisindeki bu yeteneğin küçük yaşlardan beri var olduğunu söyleyen Aşık Enverî, “İlkokuldayken, sınıf öğretmenim bana her konuda şiir yazdırır, şiir okuturdu. Aynı şey orta öğrenimimde de devam etti. Bazen ‘neden hep ben’ diye sorduğum zamanlar oluyordu. Olaylara şiirsel yaklaşımım zamanla gelişti. Şimdi gördüğüm her olaya, tanıştığım herkese, yaşadığım her olaya anında bir kafiye oluşturarak şiirsel bir anlatım oluşturabiliyorum” dedi.
Aşık Enverî lakabının kendisine nasıl yakıştırıldığını da anlatan Enver Sert, “Dönemin Konya Valisi Necati Çetinkaya ile Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Cin’in de aralarında bulunduğu bir protokol heyeti ile aynı ortamda bulunuyordum. Orada bulunan dostlarımdan bir tanesi benim şair olduğumu, anında her konuda şiir yazabildiğimi söyledi. Protokolün ısrarı ile orada bir şiir okudum. Aklımdan geçenleri ‘Acaba alınırlar mı’ kaygısı gütmeden, olduğu gibi yansıttım. Protokol, şiirimi çok beğendi. Bir mahlasımın olup olmadığını sordu, yok dedim. Bundan sonra senin mahlasın Aşık Enverî olsun dediler. Kabul ettim. O günden bu yana dostlarım beni Aşık Enverî olarak tanır” diye konuştu. Şu an uzun bir zaman süreci içerisinde yazdığı yaklaşık 200 şiirinin olduğunu söyleyen Aşık Enverî, şiirlerini kitaplaştırmayı düşündüğünü de sözlerine ekledi.
RASİM ATALAY

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri