Konuralp Koleji, Iea’da Türkiye'yi Temsil Edecek

Kütahya’da adını başarılarıyla duyuran Özel Konuralp Koleji, International Association For The Evaluation Of Educational Achievement (Uluslararası Eğitim Başarılarını Değerlendirme Kuruluşu) IEA tarafından TIMMS-2015 programında matematik...

Kütahya’da adını başarılarıyla duyuran Özel Konuralp Koleji, International Association For The Evaluation Of Educational Achievement (Uluslararası Eğitim Başarılarını Değerlendirme Kuruluşu) IEA tarafından TIMMS-2015 programında matematik ve fen dersleri kategorisinde değerlendirmeye alındı.

MEB Uzman Yardımcısı Emre Gönen, "Okulunuz uluslararası eğitim başarılarını değerlendirme kuruluşu IEA tarafından TIMMS 2015 esas uygulamasına katılacak asil okul olarak seçilmiştir. Bu önemli çalışmada yer alacağınız ve Türkiye’yi temsil edeceğiniz için tebrik ederiz." şeklinde bir yazı gönderdi.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Okul Müdürü İsmail Gülen, "Matematik ve fen alanındaki başarılarımızın uluslararası değerlendirmeye tabi tutulması bizi son derece mutlu etmiştir. Kütahya’mızı dünya çapında temsil ediyor olmamız hem ilimiz için hem de kurumumuz için büyük bir gururdur." dedi.

TIIMMS-2015 Özel Konuralp Ortaokulu Koordinatör Müdür Yardımcısı Kazım Zeybek de "Açıldığı günden beri özellikle ulusal ve uluslararası alandaki başarılarından dolayı okulumuz eğitim konusundaki kalitesini kanıtlamıştır. Matematik ve fen gibi iki önemli dersten uluslararası bir kurum tarafından başarımızın değerlendirmeye tabi tutulması çok önemli bir olaydır. Bu incelemeyle başarımızı uluslarasası alanda kanıtlama imkanı bulacağımız gibi daha mükemmeli yakalama adına dünya üzerinde bu konuda kendini kanıtlamış ülkelerden fikir almış olacağız." şeklinde konuştu.

    TIMSS NEDİR?

    Dünyadaki en büyük ve en kapsamlı uluslararası öğrenci başarılarını değerlendirme çalışmasıdır. TIMSS’in temel amacı, dünya çapında matematik ve fen eğitim öğretiminin gelişmesine yardımcı olmaktır. Uluslararası Eğitim Başarılarını Değerlendirme Kuruluşu (International Association for the Evaluation of Educational Achievement) IEA’nın bir projesidir. TIMSS, öğrenci başarılarındaki eğilimleri izlemekte ve ulusal eğitim sistemleri arasındaki farklılıkları belirlemektedir. ABD Eğitim Bakanlığı, İngiltere Eğitim Araştırma Kuruluşu, Boston College ve katılımcı ülkeler tarafından finansal olarak desteklenmektedir. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri