Konukoğlu: Gaziantep İhracatta Bu Yılı 7 Milyar Dolara Yakın Hedefle Kapatır

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep ihracatının özelliğinin yılın son aylarında artış göstermesi olduğunu belirterek, "Bu yılı 7 milyar dolara yakın bir hedefle kapatacağımızı inanıyorum.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep ihracatının özelliğinin yılın son aylarında artış göstermesi olduğunu belirterek, "Bu yılı 7 milyar dolara yakın bir hedefle kapatacağımızı inanıyorum."’ dedi.

    GSO eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı. Toplantıya konuk konuşmacı olarak katılan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, belediyenin hizmetlerini ve projelerini anlattı.Türkiye’ye örnek olacak işler yapan Tahmazoğlu ve ekibini kutlayan Konukoğlu, ülke gündemini ve Gaziantep ekonomisini değerlendirdi.

    Gaziantep’in ihracat artış trendini sürdürdüğünü, haziran ayında yüzde 9.1, temmuz ayında yüzde 15.8 ve ağustos ayında yüzde 5.1 oranında arttığını anımsatan Konukoğlu, ağustos ayında Türkiye genelinde düşüş yaşandığını, bunun en büyük sebebinin ihracat yaptıkları ülkelerin çoğunun bu ay tatil olmasından ve bayramdan kaynaklandığını anlattı.

    Konukoğlu, "İhracatımız, göründüğü kadar eylül ayının ilk günlerinde iyi bir yükseliş içinde"’ dedi. Gaziantep’in ihracat ortalamasının geçen sene 489 milyon dolarken bu yıl 523 milyon dolara yükseldiğinin altını çizen Konukoğlu, "Bu yılı 7 milyar dolara yakın bir hedefle kapatacağımıza inanıyorum. Eylül, ekim, kasım, aralık ayları Antep olarak bizim en fazla ihracatımızın arttığı dönemlerdir." şeklinde konuştu.

    "YENİ PAZARLAR BULMALIYIZ"

    Gaziantep’in en fazla ihracat yapan altıncı il konumunu koruduğunu, önümüzdeki yıl Ankara’yı geçerek beşinci sıraya yükselebileceklerini ifade eden Konukoğlu, "Çünkü biz, Ankara’dan daha hızlı büyüyoruz. Artık, bizim de gözümüzü katma değeri yüksek malların üretimi ve ihracatına doğru çevirmemiz gerekiyor. Yoksa altıncılıktan kurtulamayacağız."’ sözlerine yer verdi. Ağustos itibariyle 170 ülkeye dış satım yaptıklarını, bu sayıyı 185’lere çıkarmak gerektiğini belirten Konukoğlu, Gaziantep olarak "2023 vizyonunda 30 milyar dolarlık ihraca yapma ve gümrük kapısı olan her ülkeye mal satma"’ hedefi koyduklarını anımsatarak, bu hedefe ulaşabilmek için sanayicilerden yeni pazarlar bulmalarını tavsiye etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri