Konuk üreticilerle bir araya geldi

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkan adayı Recep Konuk, Botsa, Hatunsaray, Kavak, Seçme, Çomaklı, Boruktolu, Alibeyhüyüğü, İçeriçumra, Çarıklar, Kaşınhanı Mahallerinde üreticilerle bir araya geldi.

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin 27 Temmuz’da gerçekleştirilecek genel kurulu öncesi seçim çalışmalarını yoğun tempoda sürdüren eski Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Recep Konuk, Botsa, Hatunsaray, Kavak, Seçme, Çomaklı, Boruktolu, Alibeyhüyüğü, İçeriçumra, Çarıklar, Kaşınhanı Mahallerinde üreticilerle bir araya geldi.

MÜDAHİL OLMAK ZORUNDA KALDIK

Konuk, mevcut yönetimin Konya Şeker’in iştiraklerini çalışamaz hale getirdiğini, birçok tesisin ya şalter indirdiğini ya da yarı kapasitelerinin üçte biri, dörtte biri ile ancak çalıştığını, bu duruma son vererek işletmelerin işleyebilmesi için yeniden aday olmak zorunda kaldığını öne sürdü. Bulgur ve hamyağ fabrikasının üretim yapmadığını, meyve suyu üretim tesisinin durduğunu, yem fabrikasının günlük bin 300 üretim rakamlarından 300-400 tonlara düştüğünü, yem fabrikasında çiftçinin mısırını işleyen flake tesisinin şalter indirdiğini, vurgulayan Konuk şunları söyledi: “Bu tesisler üretim yapmazsa üretici ortaklarımızdan ürün alamaz. Az üretim yaparsa yapacağı yetersiz ve düşük tonajlı alımla piyasayı çiftçi lehine regüle edemez. Az üretimin bizim açımızdan üretimi durdurmaktan farkı yoktur. Bu tesislerin kuruluş gayesi yapacağı tam kapasiteye yakın üretim ve alacağı tonajlı ürün ile bizim ortaklarımızın pancar münavebesinde ektikleri ürünlerden de para kazanmasını sağlamak, pancar üreticisini tüccara ezdirmemektir. Bu yönetim şeker pancarını da mısırı da arpayı da buğdayı da patatesi de üzümü de elmayı da ortaklarımızın ürettiğinin farkında değil. Sütün de besinin de bizim ortaklarımızın hayvansal ürünü olduğunun farkında değiller. Farkında olsalar o tesisleri çalıştırmak için gayret gösterir, o tesisleri tıkır tıkır çalıştıran nitelikli kadroları kurumdan uzaklaştırmazdı. Şeker pancarını Hasan üretiyor da ayçiçeğini, buğdayı, arpayı, patatesi, mısırı Hans mı üretiyor? Çiftçi bir tarlaya 4 yılda bir pancar eker, diğer ürünleri desteklemezsen üretici ortaklarımız tarımsal üretimlerini, dünyanın en itibarlı mesleğini nasıl sürdürecek? Lafla çiftçi dostu olunmaz.”

DAMIZLIKLAR NE OLDU?

Recep Konuk, şu iddialarda bulundu: “Panagro Et-Süt Entegre Tesislerinin günlük 600 ton süt alımı yaptığını ancak bu sütün sadece 400 tonunu işleyip 200 tonunu Konya’daki bir başka süt fabrikasına gönderdiği bilgisini sizin yönetiminizden bir arkadaşımız paylaştı. Soruyorum bu sütü niye kendiniz işlemiyorsunuz? Günlük bin 200 tonlara kadar çıkan tesiste boş kapasite problemi yokken üreticiden aldığınız sütü niye birilerine vermek için aracılık ediyorsunuz? Bu işte kimin menfaati var? Koskoca kurumu, dünyanın tek kampüs içinde en büyük Entegre Tesisini süt toplayıcı konumuna düşürmekten utanmıyor musunuz? Bir başka husus ben size ayrılırken çiftliklerimizde yaklaşık 20 bin büyükbaş bıraktım. Elde kala kala 2 bin büyükbaş kaldığı söyleniyor. Bu damızlıklar ne oldu? Sattın mı? Kestin mi? Bunların parası ne oldu?”

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri