Konuk değişimden yana

Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, 12 Eylülde yapılacak olan referandumda tercihinin değişim için kapının aralanmasından yana olduğunu söyledi
12 Eylül’de yapılacak referanduma sayılı günler kala siyasi partiler çalışmalarını hızlandırdı. Anayasa değişikliği için Konya’da rekor düzeyde evet oyu hedefleyen AK Parti Teşkilatı, milletvekilleri ile birlikte hem tek tek vatandaşa Anayasa değişikliğinin gerekçelerini anlatıyor, hem de Konya’daki sivil toplum örgütleri ile kanaat önderlerini ziyaret ederek onların varsa tereddütlerini giderip desteklerini istiyor. Bu çerçevede AK Parti Konya Milletvekili ve Tarım ve Köy İşleri Eski Bakanı Sami Güçlü, Konya Milletvekili Hüsnü Tuna ile Konya İl Başkan Vekili Ziya Özboyacı ve İl Başkan Yardımcısı Mustafa Gürüler’den oluşan AK Parti heyeti, Pankobirlik Genel Başkanı, AB Holding ve Konya Şeker A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk’u ziyaret etti. Ziyaretlerinde, yüksek standartta bir demokrasiye geçiş için ilk ve en önemli adımın 12 Eylül referandumuyla atılacağını vurgulayan AK Parti Heyeti, milletin kendi anayasasını yapma konusunda ilk defa yetki kullanacağı bu süreçte üreticilerin desteğini de almak istediklerini belirtti. Bu çerçevede de Türkiye’nin en büyük üretici birliğinin başkanı olan Recep Konuk’un hem temsil ettiği camianın hem de şahsi fikrinin kendileri için önemli olduğunu belirten heyet, bu anlamda Anayasa değişikliğinin içeriğini daha detaylı anlatmak için, Türkiye’nin geleceğine katacağı artıları paylaşmak için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade etti.
AK Parti heyetinin Anayasa değişikliği ile ilgili açıklamalarından sonra değerlendirmelerde bulunan Recep Konuk, “Bugün milletin hakemliğinde değişmesine veya değiştirilmemesine karar verilecek 82 Anayasası şekli olarak demokratik bir oylama ile kabul edildi. Hayır propagandasının yasak olduğu bir halk oylaması ile yürürlüğe girdi. 1982 yılından beri yürürlükte olan mevcut Anayasamızda defalarca değişiklik yapıldı, birçok maddesi değişti. Bu değişikliklerden 2’si referandum yoluyla gerçekleşti. Bir değişiklik önerisi ise referandumda reddedildi. Millet bu anayasa dönemindeki ilk referandumda siyasi yasakları kaldırırken, ikincisinde yerel seçimlerin erkene alınmasına izin vermedi. Son olarak da kendisine sorulan Cumhurbaşkanı’nı halk seçsin mi sorusuna, ben seçeceğim cevabını verdi. 82 Anayasası döneminde bu bizim dördüncü referandumumuz. İlk üç referandumda net ve tek soru sorulmuştu seçmene, bugün cevap tek ancak soru çok. Yani milletimiz askeri idare dönemleri sonrası onayına sunulan Anayasalar hariç ilk defa sivil bir dönemde kapsamlı bir Anayasa düzenlemesini oylayacak. Emir komuta zincirinde “Evet” demenin vazife “hayır” demenin de sadece şekli olarak serbest, ancak propagandasının yasak olduğu dönemlerin aksine bu değişiklik için herkes meydanlarda. Olayın iki tarafı var. Her iki tarafta görüşünü anlatıyor, referandumda seçmenden destek istiyor” ifadelerini kullandı.
Konuk, “Siyasi tercihimiz ne olursa olsun, hangi mezhep, meşrep, nesepten olursak olalım, hangi hayat tarzını benimsemiş olursak olalım, zengin de olsak fukara da olsak önümüze gelecek Anayasa değişikliği teklifi hepimizin ortak geleceğini ilgilendiriyor. 12 Eylül’de o ortak gelecek oylanacak. O nedenle arzumuz, geniş tabanlı bir mutabakattan, tercihimiz ise değişimin gecikmemesinden, ilk adımın atılmasından ve değişim için kapının aralanmasından yanadır” diye konuştu.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri