KONTUR'dan kaçak göçmen olayıyla ilgili açıklama

Konya merkezli KONTUR firması otobüsün bagajına 6 Afgan göçmeni usulsüz bir şekilde alan şoför ve muavinin firmayla olan ilişkilerinin kesildiğini açıkladı

Geçtiğimiz günlerde Kütahya’da polisin durdurduğu şehirlerarası otobüsün bagajında 6 Afgan yakalanmış Olayla ilgili şoför ve araç muavini gözaltına alınırken kaçak göçmenler ise işlemleri yapılmak üzere göçmen bürosuna götürülmüştü. Olay sonrası KONTUR firması yazılı bir açıklama yaparak olayla doğrudan bağlantılı olan şoför ve muavinin firmaları ile olan ilişiklerinin kesildiği belirtildi. 

KONYA MERKEZLİ BİR FİRMAYIZ

KONTUR firmasından yapılan yazılı açıklamada ‘Firmamız yıllardır Konya merkezli olarak Türkiye’nin dört bir yanına gerçekleştirdiği seferler ile hem ulaşım sektörüne öncülük ederek yenilikler getirmekte hem de ‘Yolculuktan Dostluğa’ sloganı ile yolcularımız ile aramızda bir dostluk köprüleri kurmaktadır. Sektörümüzde şehrimiz Konyamızın ismini başarı ile temsil etmenin haklı gururu ve onurunu yaşamaktayız.   Kontur Turizm olarak bu dostluk köprülerini kurarken ilk önceliğimiz yolcularımızın huzurlu, güvenli ve sağlıklı bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak ve konuda genel olarak alınmış olan kuralları harfiyen uygulayarak sektöre öncülük etmektir.  Ülkemizin de var gücü ile mücadele ettiği Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında uygulanan tüm kurallar esnetilmeden uygulanmaktadır. Firmamız tüm bu hususlara büyük önem vererek uygulamakta iken münferit uygulamalar sonucunda hak etmediği bir şekilde itibarı zedelenmekte ve olumsuz eleştirilere maruz kalmaktadır. 

USULE AYKIRI BİR ŞEKİLDE OTOBÜSE ALINMIŞLAR

23.12.2020 tarihinde Konya-Edirne seferini yapan 42 EV 555 plakalı araç H…..S…. adlı kişiye ait olup; firmamız bünyesinde sözleşmeli olarak çalışmaktadır. İlgili tarihte ilgili sefere firmamız tarafından usule ve Covid-19 önlemlerine aykırı olarak bir bilet kesimi kesinlikle olmamıştır. İlgili araç sefer saatinde tüm kontrolleri yapıldıktan sonra normal bir şekilde seferine başlamıştır. Ancak araç kaptanı ve muavinin firmamızın haberi olmaksızın Afgan uyruklu vatandaşları usule aykırı bir şekilde araca almaları neticesinde meydana gelen ihbar sonucu Kütahya’da durdurulmuş ve ilgili personel hakkında gerekli işlem uygulanmıştır.  Bu olay akabinde firmamız araç içerisindeki tüm yolcularımızı güvenli bir şekilde varış noktalarına ulaştırmıştır. İlgili araç personeli ile sözleşmeli olarak çalışan aracın sözleşmesi hemen feshedilmiş olup; ilgili personel ve araç sahibi hakkında yasal haklarımızı kullanmak üzere tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı bildiririz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur’ ifadelerine yer verildi. 

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri