Kongre günü ama..

Konyasporun olağanüstü genel kurulu çoğunluk sağlanırsa bugün yapılacak. Kültür Merkezinde saat 19.00da başlayacak kongre için ciddi bir başkan adayı ve yönetim listesi oluşturulamadı
TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ DE YAPILACAK
Turkcell Süper Lig’den Bank Asya’ya düşen Konyaspor’da olağanüstü genel kurul bugün yapılacak. Mehmet Ali Kuntoğlu başkanlığındaki yönetim kurulunun almış olduğu karar gereğince, yeşil-beyazlı ekibin olağanüstü genel kurulunun ilk oturumu bugün gerçekleştirilecek. Mevlana Kültür Merkezi, Sultan Velet salonundaki genel kurulu saat 19.00’da başlayacak. Toplantıda çoğunluk sağlanmaması halinde kongre 25 Haziran Perşembe günü aynı yer ve saatte tekrarlanacak. Genel kurulda tüzük değişikliği de yapılacak olması nedeniyle üç’te iki çoğunluğunu sağlanması gerektiği bildirildi. Buna göre, 804 üyeden en az 536’sının katılması gerekiyor.
GÜNDEM 13 MADDEDEN OLUŞACAK
Temsilcimiz de Başkan adayının belli olmaması ve yönetim oluşturulamaması nedeniyle genel kurul büyük bir olasılıkla 25 Haziran’a kalacak. Konyaspor’da genel kurul gündemi 13 maddeden oluşuyor. Bunlarına başında da tüzük değişikliği geliyor. Yönetim kurulu ve denetim kurulu raporlarının okunarak oya sunulması ve ibra edilmesinin ardından yönetim kurulu, denetleme kurulu seçimlerine geçilecek. Ayrıca, dernek için gerekli olan taşınmaz malların satın alınması veya mevcut taşınmaz malların satılması konusunda yönetim kuruluna yetki istenecek. Genel kurul dilek ve temennilerle sona erecek.
ŞAHİN İKNA EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR
Öte yandan, yeşil-beyazlı temsilcimizde, başkan adayı ve yönetim oluşturulması için görüşmeler aralıksız devam ediyor. Spor kamuoyuna yansıtılmadan gerçekleştirilen temaslarda, öncelikle başkan kim olsun? şeklinde nabız yoklandığı, bununla birlikte yönetime kimlerin alınacağı konusunun su yüzüne çıkmaya başladığı öğrenildi. Yeşil-.beyazlı kulüpte, tüm camianın başkan olması noktasında birleştiği eski başkanlardan Ahmet Şan’a, Kombassan Holding Başkanı Haşim Şahin ve yönetiminin sıcak bakmadığı ve Başkan Haşim Şahin’in ‘işlerimiz çok yoğun, şimdilik biz mazur görün’ şeklinde görüş bildirdiği ileri sürüldü.  Sporseverler ise, Kombassan Holding yönetiminin, Ahmet Şan’ın Başkanlığına sıcak bakmamasına karşın Şan’ın başkan olması konusunda ısrarını sürdürüyor. Spor kamuoyu, bu konuda ısrarlı olurken, Kombassan yönetiminden ilgi beklediklerini dile getirdiler. Diğer taraftan, Konyaspor’da başkan arayışı kadar yönetimin oluşturulması için de temaslar devam etmekte. Odalardan yönetime bir’er kişi vermeleri önerilirken, yeni yönetimin en az 20 kişiden oluşturulacağı bildirildi. Halen 21 kişi olan Konyaspor yönetim kurulu üye sayısının artırılması veya sayının düşürülmesi için tüzük tadilatı yapılması gerektiğini, gündeme o nedenle tüzük tadili maddesinin alındığı kaydedildi.
KONYASPOR YÖNETİMSİZ KALMAZ
Yeşil-beyazlı ekibin eski yöneticilerinden bazıları ise, Konyaspor’a başkan olacak tek kişinin Ahmet Şan olduğunu, bunun  da gerçekleşeceğine inandıklarını söylediler. Konyaspor’un kesinlikle başkansız ve yönetimsiz kalmayacağına inandığını belirten eski yöneticiler, “25 Haziran’a kadar mutlaka bir başkan ve yönetim bulunur. Büyükbir ihtimalle de Başkan Ahmet Şan olur” şeklinde konuştular. Salı günü Yurt dışına çıkan Ahmet Şan’ın Pazar günü Konya’ya döneceği bildirildi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri