Kongre 25’ine kaldı

Yeşil-beyazlı temsilcimiz Konyasporda dün akşam yapılması gereken olağanüstü genelkurul toplantısı çoğunluk sağlanamayınca 25 Haziran Perşembe gününe ertelendi


Konyaspor’un dün yapılması gereken genel kurulu, çoğunluk sağlanamayınca önümüzdeki haftaya ertelendi. Mevlana Kültür merkezinde yapılması gereken olağanüstü genel kurulun ilk oturumunda çoğunluk sağlanamadı. Kongreye, kulübe kayıtlı olan 804 delegeden sadece, yöneticilerle birlikte 30 kişi katıldı. Tüzük tadilatının da yapılacağı genel kurulun ilk oturumda gerçekleşmesi için üçte iki çoğunluk sağlanması, yani 538 delegenin katılması gerekiyordu. Yeşil-beyazlı kulübün olağanüstü genel kurul toplantısı, 25 Haziran Perşembe günü, Mevlana Kültür Merkezi Sultan Velet salonunda tekrarlanacak. Yeni başkan ve yönetim kurulunun da seçileceği genel kurulda tüzük değişikliği de yapılacak. Öte yandan, spor otoriteleri, karışıklığa neden olmamak için haftaya gerçekleştirilecek genel kurula üyeler dışında, taraftarların dinleyici olarak alınmamasını istediler.  Genel kurulun ikinci oturumuna protokolün de ilgi göstermesi bekleniyor.
Öte yandan az sayıda katılımın olduğu kongre salonunda Konyaspor’un eski başkanlarından Sait Gönen ve Mehmet Köseoğlu ve eski yöneticiler dikkatlerden kaçmadı. Konyaspor’un emektar kulüp başkanlarından Mehmet Köseoğlu, kongre tarihinin ertelenmesinin ardından yaptığı açıklamada, ortaya çıkan manzaranın hiç hoş olmadığını söyledi. Kayyumdan aldıkları takımla şimdiki takım arasında bir fark olmadığını hatta durumun daha kötü olduğunu ifade eden Köseoğlu; “Konyaspor delege yapısında bu var. Hiçbir zaman ilk oturumda kongreyi gerçekleştiremedik. Bu tüm Konyaspor camiasının bir ayıbıdır ve bu günleri gelinmesinin nedenlerinden biridir. Ancak Konyaspor, sahipsiz kalmayacaktır. Herkes üzerine düşeni yapacak ve bu takımın kurtulması için mücadele edecektir” dedi.
Kongrenin yapılması beklenen saatte katılımın az olması nedeni ile Konyaspor Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Günbaş ve Mehmet Üzümcü, kurulun bir hafta sonrasına kaldığını açıkladılar. Alt yapı sorumlusu Günbaş, kongreye yeterli katılımın sağlanamadığını ve tarihin 1 hafta ertelendiğini söyledi. Önümüzdeki hafta içinde ciddi bir çalışma ile yeni bir yönetimin oluşturulması gerektiğinin altını çizen Günbaş; “Konyaspor sahipsiz kalmayacaktır. İnşallah yeni gelen yönetim başarılı olur ve Konyaspor’u hak ettiği yere taşır” dedi. Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Üzümcü ise, Konyaspor’un kongrelerinin ilk oturumda gerçekleşmediğini söyledi. Bunun bir gelenek haline geldiğini ifade eden Üzümcü; “Bu Konyaspor delegesinin yapısında var. Daha başarılı bir ekip olmak için öncelikle bunu düzeltmemiz gerekir” diye konuştu.

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri