Konfüçyüs, 2 Bin 565 Yaşında

Çin’in ünlü düşünürü Konfüçyüs’ün (Kongzi), 2 bin 565. doğum günü kutlanıyor.Günün anlam ve önemine binaen Pekin’deki Parlamento Sarayı’nda Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve bazı eski devlet başkanları ile çok sayıda yer...

Çin’in ünlü düşünürü Konfüçyüs’ün (Kongzi), 2 bin 565. doğum günü kutlanıyor.

Günün anlam ve önemine binaen Pekin’deki Parlamento Sarayı’nda Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve bazı eski devlet başkanları ile çok sayıda yer ve yabancı akademisyenin katıldığı uluslararası bir akademik seminer düzenlendi.

Uluslararası Konfüçyüs Derneği 5. Kongresi (ICA) ile eş zamanlı olarak düzenlenen toplantıda konuşan Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, medeniyet çeşitliliğinin korunması önemine vurgu yaptı. Xi, Çin’in kendi yerli kültürünü korumak ve geliştirmek ve dünyayı daha iyi bir yer yapmak için farklı medeniyetler arasındaki alışverişi teşvik etmesi gerektiğini de vurguladı.

Çin medeniyetinin diğer medeniyetlerden beslendiğini ve insanoğlunun gelişmesine önemli katkılar sağladığına da dikkat çeken Xi, bir ülkenin veya bir milletin diğer medeniyetleri örnek alırken, kendi özel karakterinden hareket etmesi gerektiğini de dile getirdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri